01 / 05 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması: Hızlı gerilemenin devam etmesini bekliyoruz...

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması: Hızlı gerilemenin devam etmesini bekliyoruz...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) verilerinin açıklanmasının ardından enflasyona ilişkin açıklama yaptı. 



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından, nisan ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla kararlı mücadelenin sonucu olan hızlı gerilemenin, gelecek aylar içinde devam etmesini ve yıllık enflasyonun 2023 yılı içinde çok daha düşük seviyelere inmesini beklediklerini ifade etti.

 Hazine ve Maliye Bakanı Nebati den enflasyon açıklaması: Hızlı gerilemenin devam etmesini bekliyoruz...

16 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) nisan ayında yüzde 2,39 artış kaydettiğini ve yıllık enflasyonun üst üste altı aydan bu yana azalarak yüzde 43,68 seviyesine gerilediğini ifade eden Nebati, "Bu gerçekleşmeyle birlikte geçtiğimiz yıl ekim ayında yüzde 85,5 ile tepe noktasına ulaşan TÜFE enflasyonunda yaklaşık 42 puanlık düşüş sağlamış olduk." dedi. İşte Bakan Nebati'nin diğer açıklamaları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön