06 / 05 / 2024

turgut özal dönemi

turgut özal dönemi

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden olan 8. Cumhurbaşkanı Özal, Türkiye ekonomisi için kalıcı birçok projeye imza attı. Peki Turgut Özal döneminde hangi projeler yapıldı?

Turgut Özal’ın terzisi Yusuf Kenan Malatya'ya okul yaptırıyor!

Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1980’lerin başındaki başbakan yardımcılığı döneminden itibaren adı “Özal’ın terzisi” olarak öne çıkan Yusuf Kenan, Malatya'da yeni okul açmak için kolları sıvadı.

İskenderun Turgut Özal Parkı yenilendi!

İskenderun Belediyesi kentin dört bir yanında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İskenderun Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü tarafından Denizciler Mahallesindeki Turgut Özal parkı ve çocuk parkı olarak adlandırılan mesire alanında yenileme ve tadilatları işlemleri tamamlandı

Kahramanmaraş Turgut Özal Bulvarı'nda 2. etap çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen Turgut Özal Bulvarı 2. Etap çalışmaları devam ediyor.

İskenderun Turgut Özal Parkı yenileniyor!

İskenderun’da kentin dört bir yanında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İskenderun Belediyesi park bahçe ekipleri Denizciler ’de bulanan 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal parkını yenilemek ve daha modern hale getirmek için çalışma başlattı.

Manisa Hafsa Sultan ve Turgut Özal'da dönüşüm hızlandı!

Manisa'nın dev projelerinden olan Hafsa Sultan ve Turgut Özal kentsel dönüşüm alanlarında çalışmalar hızlandı. Ankara'ya giden Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kamulaştırmada izleİ necekyolu belirlemek için görüşmeler gerçekleştiriyor.

Turgut Özal döneminde hangi projeler yapıldı?

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden olan 8. Cumhurbaşkanı Özal, Türkiye ekonomisi için kalıcı birçok projeye imza attı. Peki Turgut Özal döneminde hangi projeler yapıldı?

Batman Turgut Özal Bulvarı Vizyon Projesi'ne ne zaman başlanacak?

Yapımı yarıda kalan Turgut Özal Bulvarı ‘Vizyon’ projesine kaldığı yerden devam ediyor. Dörtyol kavşağından Cumhuriyet meydanına kadar sürecek Vizyon projesine 2016’ın ilk aylarında start verilecek.

Turgut Özal Kütüphanesi hizmete girdi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde yaptırılan 17 SODES destekli Turgut Özal Kütüphaneleri için, Doğanşehir ilçe merkezinde bulunan Turgut Özal Kütüphanesi önünde toplu açılış töreni düzenlendi.

Cansel Turgut Yazıcı: Gayrimenkul Sektöründe hassas hesaplar dönemi!

Gayrimenkul döngüsü,hayatımızı, karar verme sürecimizi etkileyen önemli bir süreç. Bu süreci döngünün içindeki durum ve para politikaları gibi çeşitli faktörler belirliyor. Gayrimenkul Sektöründe hassas hesaplar dönemi...

TOKİ Bingöl Genç Güveçli Konutları'nda başvuru dönemi yarın sona eriyor!

Kura çekilişinin 27 Eylül 'de yapılacağı TOKİ Bingöl Genç Güveçli Konutları'nda başvuru dönemi 28 Ağustos 2013 tarihinde başlamıştı, Projede başvuru dönemi yarın sona eriyor...

TOKİ Adıyaman Merkez Konutları için konut seçim dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Adıyaman Merkez Konutları için konut seçim dönemi 02 Eylül-16 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. TOKİ Adıyaman Merkez Konutları 'nda 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

Aydos Life Club kış dönemi boyunca devam ediyor!

Büyük bir başarı ile geçen İbrahim Kutluay Sports Academy Yaz Kampı dönemimiz, yoğun istek ve talep üzerine kış dönemi boyunca da sizlerle olmaya devam edecek...

TOKİ Ankara Altındağ 4.etap Evleri'nde başvuru dönemi bugün başlıyor!

Konut sahibi olmak için yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 25 peşinat ödenen TOKİ Ankara Altındağ Gültepe 4.etap projesi kapsamında başvuru dönemi bugün başlıyor...

turgut özal dönemi Haberi

turgut özal dönemi

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden olan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Türkiye ekonomisini liberalleştirmeyi hedefleyen ve "24 Ocak Kararları" olarak bilinen geniş çaplı programın hazırlanmasında önemli rol oynadı.


Geniş olarak ele alındığında 1980-1990 yıllarında Türkiye ekonomisindeki gelişmeler "Özal Dönemi" olarak adlandırıldı. Turgut Özal'ın hem 1980 kararlarındaki rolü hem de 1983'te Başbakan olması, böyle bir değerlendirmeye kapı araladı. Özal döneminde uygulanan ekonomi politikalarının ana temasını, serbest piyasa ekonomisi, devletin ekonomideki payının azaltılması ve fiyat mekanizmasının klasik dengeleyici rolüne işlerlik kazandırılması oluşturdu.


Özelleştirmeler, KDV, vergi iadesi, döviz-alım satımı...

Özal Hükümeti döneminde devletin küçülmesi, özel sektörün ağırlığını artırmak için KİT'lerin özelleştirilmesi ilk kez gündeme getirildi. 1985'ten itibaren 244 kuruluştaki kamu hisseleri, 22 yarım kalmış tesis, 386 taşınmaz, 6 otoyol, 2 boğaz köprüsü, 103 tesis, 6...