29 / 04 / 2024

turist sayısı arttı mı

turist sayısı arttı mı

Rusya'dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25'lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya`dan gelenlerin sayısında yüzde 11'lik artış oldu.

Türkiye'de bu yıl Rus turist sayısı yüzde 28.3 düştü!

Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu'na göre yerli turist, yaklaşan Ramazan Bayramı'nda en uygun tatili Side'de yapacak rapora göre ilk 5 ayda Rus turistte yüzde 28.3 düşüş yaşandı.

En fazla turist gönderen ülkeler arasında İngiltere 3'ncü sırada!

Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya yüzde 16.39 ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 13.17 ile ikinci, İngiltere yüzde 8.17 ile üçüncü sırada yer aldı.

Almanya ve Ortadoğu'dan gelen turist sayısı arttı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu, buna karşın Almanya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısının arttığını söyledi.

Başaran Ulusoy:2015'te turizm geliri artacak!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2023 yılı için hedeflenen 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir rakamlarının, 2023 yılından çok daha önce yakalanacağını söyledi.

Yabancı turist sayısı yüzde 9 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "2015 yılının ilk rakamları, son dönemdeki çevresel faktörlerin Türk turizm sektörünü zora sokacağına ilişkin açıklamaların asılsız olduğunu bir kez de verilerle ortaya koydu" dedi.

Deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı!

Depremde yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da, son yıllarda yapılan çalışmalar sonucu zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı.

İstanbul'da kiralık ev sayısı arttı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa: "İstanbul'da geçtiğimiz yıllara göre kiralık ev sayısı arttı. Satılamayan evler kiralığa döndü" dedi.

Suriye'deki ruhsatsız eczanelerin sayısı arttı!

İç savaşın 5 yıldır devam ettiği Suriye'de, birçoğu ruhsatsız ve eczacılık eğitimi almayan insanların işlettiği eczanelerin sayısı arttı. İdlib ilçesinde eczacılık yapan Ummu Emced, "Eczacılık mezunlarının çoğunun Suriye'yi terk etmesi sebebiyle ülkedeki ruhsatlı eczane sayısında düşüş yaşandı." ded

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

Kapadokya'daki turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 12 düştü!

Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu ve 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışmanın ikinci bölümü yayınlandı. 2015 yılının ilk 7 ayında bölgede konaklayan yabancı turist sayısı, bir önceki yıla göre %18,3 düştü.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 11 arttı!

Rusya'dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25'lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya`dan gelenlerin sayısında yüzde 11'lik artış oldu.

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

2015'in ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.

Batılı turist sayısında düşüş yaşanıyor!

Küçük Oteller Derneği; üyelerinin değerlendirmesiyle 2015 yılının ilk 6 ayı (Ocak- Haziran 2015) anket raporu sonuçlarını açıkladı.Küçük Oteller Derneği üyesi 75 otelin katıldığı ankette batılı turist sayısında ciddi bir düşüş yaşandığı belirtildi.

Abdurrahman Arıcı: Turist sayısı geçen yıllara yakın olacak!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Rusya, Ukrayna, Suriye ve Avrupa'da yaşanan negatif gelişmelere karşı bu sene Türkiye'ye gelen turist sayısının, geçen yıllara yakın olacağını belirtti.

Çinli turist sayısı 2 yılda 106 bine ulaştı!

Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı son 2 yılda 50 binden 106 bine çıktı. Kapadokya'ya beklenen 1-2 grup daşında otel rezervasyonlarında iptal yaşanmadı. Türkiye'ye gelişlerin sürmesi bekleniyor.

turist sayısı arttı mı Haberi

turist sayısı arttı mı

Türk turizminin en önemli pazarı olan Rusya'dan gelen turist sayısı yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 azalırken, bu boşluk Almanya'dan gelenlerle dolduruldu. Almanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı söz konusu dönemde yüzde 11 artış gösterdi. AA muhabirin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜİK verilerinden derlediği bilgilere göre, 2014'ün ilk 6 ayında Rusya'dan Türkiye'ye 1 milyon 924 bin turist geldi. Bu rakam, 2015'in aynı döneminde yüzde 25 azalarak 1 milyon 455 bine geriledi. Rus turist sayısında yaşanan azalmaya karşın Almanya'dan gelen turist sayısında yüzde 11'lik bir artış oldu. Alman turistlerin sayısı ilk 6 ayda 2 milyon 110 bine oldu. 


"EKONOMİK KRİZ RUS TURİST SAYISINI DÜŞÜRDÜ"


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya'dan gelen turist sayısındaki...