09 / 05 / 2024

turist sayısı düştü

turist sayısı düştü

Yılbaşından bu yana düşüş gösteren Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının ağustos ayında sağlanan yüzde 10'a yakın artışla durduğu bildirildi

Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi? Anketten şaşırtan cevap!

Türkiye'de devlet memuru sayısının fazla olup olmadığı zaman zaman gündeme geliyor. 357,3 bin takipçili mühendis, X sosyal medya hesabından 'Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi?' anketi yaptı. İşte o ankete verilen cevaplar ve vatandaşların yorumları...

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, düştü mü? Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması! İşte son gelişmeler!

Sigortasını Bağ-Kur 'dan yaptıran yurttaşlar prim gün sayısının SSK ile eşitlenmesini istiyordu. Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki, Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, Bağ-Kur 7200 günden emeklilikte prim gün sayısı düştü mü? İşte detaylar...

EYT Bağ- Kur primi 7200 güne düşecek mi? Bağ-Kur prim gün sayısı düştü mü?

EYT Bağ-Kur prim gün sayısındaki son durum pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Bağ-Kur’dan emekli olan kişilerin 9 bin gün prim ödeyerek emekli olabileceği açıklanmıştı. Peki EYT Bağ- Kur primde son durum ne?

Muğla'da yabancı turist sayısı düştü!

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, Muğla'nın bu yılki turizm sezonunu yabancı ziyaretçide yüzde 6 düşüş, yerli turistte ise yüzde 17'lik artışla kapattığını bildirdi.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

Kütahya'da yapı ruhsatı sayısı düştü!

TÜİK Bölge Müdürü Akyol, yaptığı açıklamada, "Kütahya’da 2015 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın ilk 6 ayına göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 10,4. " dedi.

Kapadokya'daki turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 12 düştü!

Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu ve 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışmanın ikinci bölümü yayınlandı. 2015 yılının ilk 7 ayında bölgede konaklayan yabancı turist sayısı, bir önceki yıla göre %18,3 düştü.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

turist sayısı düştü Haberi

turist sayısı düştü


     Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nden (AKTOB), yapılan yazılı açıklamada, yılın ilk 8 ayı sonunda yabancı ziyaretçi sayısının 21 milyon 765 bin kişiye ulaştığı, Türkiye'ye geçen yılın aynı döneminde ise 21 milyon 701 kişinin geldiği vurgulandı. 

     Yılbaşından bu yana yabancı ziyaretçi sayısında düşüş eğiliminin ağustos ayında sağlanan yüzde 10'a yakın artışla durduğuna dikkat çekilen açıklamada, geçen yıl Alman ve Rus pazarlarında bir önceki yıla göre yüzde 10 dolayında büyüme yakalayan Türkiye'nin bu yılın 8 aylık döneminde Almanya'da yüzde 5 dolayında büyüyerek 3,3 milyon bandına çıktığı, gerilemesi duran Rusya pazarında da yüzde 1'e yakın artışla 2,6 milyona yaklaşıldığı ifade edildi. 

     Avrupa'daki kriz ve bir dizi faktörün de etkisiyle düşüşe geçen İngiltere pazarında 8 aylık dönemin iyi...