turistik tesisler nasıl turist çeker Haberi
Yılda 12 milyonun üzerinde turisti ağırlayan Antalya'da beş yıldızlı tesislerin neredeyse tamamı her şey dahil konaklama imkanı sunarken, yeme içmenin sınırsız olduğu tesislerde mutfak ekibi konukları doyurmak için 24 saat çalışıyor.
Denizi, kumu ve güneşi ile dünyanın sayılı destinasyonları arasında yer alan Antalya'da turistik tesisler, gastronomi faaliyetleriyle de binlerce turisti çekiyor. Tesislerde, Türk mutfağının yanı sıra Akdeniz'den Uzakdoğu'ya dünya mutfakları da yer alıyor.
Her şey dahil konaklama imkanı sunan tesislerde mutfak ekibi 24 saat çalışıyor. Yemek fabrikası gibi çalışan mutfakta sadece açık büfelerde ortalama 400-450 çeşit yemek ikramında bulunuyor.
Antalya Belek'te bulunan bir otelin Mutfak Şefi Veli Turan, sezon başında düzenledikleri toplantılar sonucunda menüleri tespit ettiklerini ve buna uygun sezon planlaması yaptıklarını söyledi.
Menü oluşturmada bir önceki yılın müşteri anketlerinin önemli olduğunu kaydeden...