25 / 05 / 2024

turistler nereyi tercih ediyor

turistler nereyi tercih ediyor

Rize'nin Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi, kentin gürültüsü ve sıcak havasından bunalan turistlere doğal ortamda piknik yapmanın yanı sıra göletlerde yüzerek serinleme fırsatı da sunuyor.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Arap turistler Bursa'yı tercih ediyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Arap turistin yine Bursa'yı tercih ettiğini belirterek, kentteki turistik tesislerin dolduğunu söyledi.

İstanbul'daki Arap turistler nereden konut almayı tercih ediyor?

İstanbul‘a akın eden turistlerin yüzde 20’ye yakını Arap dünyasından geliyor. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler kültürel yakınlık nedeniyle burada kendilerini evinde hissediyorlar.

Kapadokya'da turistler butik otelleri tercih ediyor!

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih ediyor.

1984 yılında İstanbul'da kira fiyatlarını Arap turistler yükseltmiş!

1984 yılında İstanbul'da kira fiyatlarını Arap turistler yükseltmiş. Türkiye'de yabancı uyruklu kişilerin gayrimenkul satın almalarını sağlayan yasa çıkarılmış olsa da Arap turistler, satın alma yerine kiralamayı tercih etmişler.

Kadın turistler en çok Antalya'yı tercih ediyor!

Kadın turistlerin Antalya 'yı tercih ettiğini belirten AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, " Yalnız seyahat eden kadınların sayısı, erkeklerden 1 milyon kişi kadar fazla " diye konuştu.

İngiliz turistler Güney Ege'ye paketsiz gelebilecek!

İngiliz turistler Güney Ege'ye paketsiz gelebilecek. İngilizler, Türkiye'de tatil için en fazla tercih ettikleri yer olan Güney Ege'ye konulan tarifeli seferler sayesinde paket turlar dışında da gelebilecek.

Yerli turistler Kapadokya'da butik otelleri tercih ediyor!

Kapadok ya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih etmeye başladı. Bu durum bölge turizminin kalitesinin artmasını sağladı...

Mustafa Durmaz: Yerli turistler butik otelleri tercih etmeye başladı!

Butik otellere olan ilginin arttığını kaydeden Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yerli turistlerin butik otelleri tercih etmeye başlamasıyla birlikte bölge turizminin kalitesinin daha da arttığını ifade etti.

Siemens hafif raylı metro aracı üretimi için Durmazlar’ı tercih etti!

Durmazlar Holding Siemens'le işbirliğine gidiyor. Raylı sistem teknolojilerinde dünya devlerinden Siemens ürün gamından kaldırdığı hafif raylı metro aracı üretimi için Bursalı Durmazlar ’ı tercih etti

Tatilci kısa bayramda yurt içini tercih etti!

Tatilci kısa bayramda yurt içini tercih etti. Kurban Bayramı’nın 4 günle sınırlı olması, tatilcileri yurt dışı yerine yurt içine yönlendirdi. 60 bin kişi Türkiye’de, 20 bin kişi dışarıda tatile çıkacak.

Hediye Güral Gür: Afyon'u Koreli, Sapanca'yı Arap turistler tercih ediyor!

NG Hotels'in İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Spa ve wellness alanına 2007'de Sapanca ile girdiklerini ve Afyon ile devam ettiklerini söyledi. Gür, "Afyon'a Koreli, Sapanca'ya Araplar gidiyor" dedi...

Bu yıl tatilde kadınlar Bodrum'u, erkekler ise Alanya'yı tercih etti!

Mayıs-Ağustos ayları arasında en çok İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden tatile çıkan Türkler, bu yaz ortalama 1.5 kez tatil yaptı. Yaz boyunca ailelerin favorisi Kuşadası iken, kadınlar Bodrum'u, erkekler ise Alanya'yı tercih etti.

turistler nereyi tercih ediyor Haberi

turistler nereyi tercih ediyor

Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi, yöre halkının yanı sıra son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


İlçe merkezine 12 kilometre mesafedeki şelaleye gelen turistlerin büyük çoğunluğu doğal ortamda piknik yaparak zaman geçirirken, bir kısmı da suyun kayaları aşındırmasıyla oluşan doğal göletlerde yüzerek serinlemeyi tercih ediyor.


Göletlerde yüzerek serinleyen Naci Karabacak, yaptığı açıklamada, Ankara'dan geldiğini belirterek, "Bu şelaleyi anlatmak için bir cümle bile yeter aslında. Burada insan yaşlanmaz" dedi.


Doğanın insanın tamamlayıcısı olduğunu dile getiren Karabacak, "Ağaran Şelalesi de bu doğal güzelliklerden biri. Biz de bu güzel doğanın tadını yüzerek çıkarmaya çalışıyoruz. İnsanların ömürlerinde en az bir kere de olsa burayı gelip görmesini isterim. Bana göre burası Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri. Buranın saklı cennet olmaktan çıkması lazım. Biz keşfettik ve çok mutlu olduk"...