05 / 05 / 2024

turistlerin istekleri

turistlerin istekleri

Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısı her geçen yıl artarken bu kesime yönelik hizmetler de hızla çeşitleniyor. VIP araba kiralamada Ortadoğulu turistlerin talebi yüzde 70 yükselirken, outlet AVM'ler artık Arapça kitapçık bastırıyor.

2023’ün ilk 9 ayında yüksek kurla birlikte yabancı turistlerin harcamaları da arttı!

Mastercard'ın 2023'ün ilk 9 aylık harcama verilerini açıkladığı rapora göre, bu dönemde yabancı turistlerin kartla yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 artarken, işlem yapan kart sayısında ise yüzde 25 artış görüldü.

Yabancı turistlerin gözde mekanında büyük arsa satışı! İş insanları bu ihalenin peşinde…

Mülkiyeti belediyeye ait olan ve yabancı turistlerin gözde mekanı olan ilçede arsa satışı yapılacak. İş insanlarının merak ettiği ihalenin detayları belli oldu. İşte ayrıntılar…

Yerli turistlerin seyahat harcaması 63,4 milyar lirayı buldu!

Yurt içinde seyahat eden yerli turistlerin Temmuz-Eylül arası dönemde seyahat harcamaları bir önceki yıla göre tam yüzde 112,6 oranında arttı.

Turistlerin gözdesi günlük kiralık evler oldu!

Otel fiyatlarını yüksek bulan turistlerin yeni gözdesi günlük kiralık evler oldu. Beyoğlu/Galata bölgesi turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri haline geldi.

Turistlerin yeni gözdesi kiralık villalara talep arttı!

Kültür ve Tusizm Bakanlığı verilerine göre, 2018 yılında yabancı turistlerin konaklama süresi yüzde 46 artış kaydetti. Geçtiğimiz sene 45 milyondan fazla turisti ağırlayan Türkiye’de tatillerini kiralık evlerde geçirenlerin sayısı ise önceki yıla oranla yüzde 26,5 arttı. 

Arap turistlerin tercihi günübirlik evler!

Trabzon'a gelen Arap turistlerin oteller yerine günübirlik kiraladıkları evlerde kalmayı tercih ettiği belirtildi.

Pamukkale Kleopatra havuzu turistlerin akınına uğruyor!

Denizli'nin turizm cenneti Pamukkale'de, M,S. 692 yılında depremle oluşan Roma Dönemi'nden kalma açık alandaki Kleopatra havuzu, soğuk havanın etkili olduğu bu günlerde de yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Taraklı Konakları turistlerin ilgi odağı oldu!

Osmanlı dönemine ait nostaljik evleri ve bozulmayan tarihi dokusuyla öne çıkan, "2013 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonu" seçilen Taraklı'nın meşhur konakları, tatilde turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer aldı

Taraklı'nın tarihi konakları turistlerin ilgi odağı!

Taraklı ilçesindeki tarihi konaklar, Kurban Bayramı tatilinde turistlerin uğrak mekanı oldu.Taraklı bezinden yapılan hediyelik eşyayla tanınan ilçe, bayramda da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.

Sapanca yabancı turistlerin gözdesi!

Türkiye'nin önemli doğal güzellikleri arasındaki Sakarya'nın Sapanca ilçesi, son yıllarda İstanbul ve Ankara'ya yakınlığı nedeniyle Arap turistlerin ilgisini çekiyor.

Park Prestige Suites turistlerin ilgi odağı oldu!

Park Bosphorus Hotel bünyesinde faaliyet gösteren Park Prestige Suites, İstanbul’da ev konforunda lüks hizmet arayan yerli-yabancı turistlerin tercihi oldu.

Ağaran Şelalesi turistlerin yeni gözdesi oldu!

Rize Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi, yöre halkının yanı sıra son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Sinop Erfelek Tatlıca Şelaleleri turistlerin gözdesi!

Sinop'un Erfelek ilçesinde 28 irili ufaklı şelaleden meydana gelen ve bu yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiği Erfelek Tatlıca Şelaleleri, turistlerin ilgi odağı oldu.

turistlerin istekleri Haberi

turistlerin istekleri

Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısı her geçen yıl artarken bu kesime yönelik hizmetler de hızla çeşitleniyor. VIP araba kiralamada Ortadoğulu turistlerin talebi yüzde 70 yükselirken, outlet AVM'ler artık Arapça kitapçık bastırıyor. Turistik bölgeler yerine şehre karışmak isteyen Ortadoğulu turistler ikinci el konut piyasasını da canlandırıyor. 


Turizmciler ve perakendeciler, Ortadoğulu turistlerden memnun ancak, "Hepsi çok para harcıyor inanışı doğru değil, Avrupalı turisleri ihmal etmeyelim" diyor. 


Ortadoğu'nun pek çok ülkesinden Türkiye'ye gelen turist sayısı artarken bu gelişmeye paralel alışveriş harcamaları da giderek yükseliyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Do' ğan, ilginin artarak devam edeceği görüşünde. Markaların geçtiğimiz yıllarda başlayan Arapça bilen çalışanları istihdam etme stratejilerine bu yü pazarlama da eklendi. Artık mağazalardaki indirimler sadece İngilizce değil, Arapça hatta Rusça duyuruluyor. Doğan, "Önceden...