15 / 05 / 2024

turizm 2022

turizm 2022

Rusya’nın SWIFT sisteminin dışında bırakılmasının ardından Türkiye’yi de yakından ilgilendiren sonuçlar ve etkileri tartışılmaya devam ediyor.

Turizm devi halka arz edildi!

Albayrak Grubu şirketlerinden, personel ve yolcu taşımacılığı, filo kiralama, seyahat acentesi işletmeciliği, gıda nakliye ve dağıtımı, personel destek hizmetleri gibi hizmetler sağlayan Platform Turizm, 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde halka arz edildi.

Trabzon Büyükşehir ticaret, turizm ve konut imarlı arsa satacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ortahisar'da ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa satacak. Arsanın satış ihalesi 12 Ekim 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Zeytinlik Mahallesi, 564 ada'ya ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.04.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Akfen Holding, Bursa'da gayrimenkul ve turizm yatırımı hazırlığında!

Çalışmalarına son sürat devam eden Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2022 yılında Bursa’da gayrimenkul ve turizm sektörüne yatırım hazırlığında olduklarını duyurdu.

2022'de 3 yeni AVM geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2022 yılında "Çocuk ve Halk Kütüphanelerini İyileştirme Projesi" kapsamında yapılması planan konular hakkında bilgi verdi.

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik 2022!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmex Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye standı açacak!

Ankara (AA) - Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 2022 Mayıs'ta Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenecek Imex Uluslararası Turizm Fuarı'na katılacak.İmex Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye standı açacağını belirtti.

Martı Aphrodisias, turizm yatırım belgesi aldı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı; Aydın İli, Karacasu İlçesi'ndeki Martı Aphrodisias Butik Oteli için alınan Turizm Yatırım Belgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Ursa Turizm Dış Ticaret ve İnşaat Sanayi A.Ş. kuruldu!

Ursa Turizm Dış Ticaret ve İnşaat Sanayi A.Ş.nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Onur Erdoğru, Başkan Yardımcısı olarak Burcu Ceren Peçinel ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak ise İbrahim Onur Karagöz görev alacak...

Taran İnşaat Turizm İşletmecilik şžirketi iflas etti!

Ankara İflas 21. İcra Dairesi, Taran İnşaat Turizm İşletmecilik Ticaret ve Sanayi Limited şžirketi iflas ettiğini duyurdu. Taran İnşaat Turizm İşletmecilik Ticaret ve Sanayi Limited şžirketi Uğur Mumcu Caddesi No: 55/8 Gaziosmanpaşa çankaya / ANKARA'da ye

Fatih Destebaşı, Aderans GYO Turizm İnşaat şžirketi'ni kurdu!

Aderans GYO Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim şžirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Fatih Destebaşı, Başkan Yardımcısı olarak Osman Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak ise Fatih Destebaşı görev yapacak...

Samsun 'da 49 yıllığına iki turizm tesisi!

Samsun Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü mülkiyeti Hazine 'ye ait olan İlkadım Liman mevkiindeki iki turizm tesisinin 49 yıllık üst kullanım haklarını ihaleye çıkardığını açıkladı

turizm 2022 Haberi

turizm 2022

Rusya’ya Ukrayna’yı işgali sonrasında peş peşe yaptırımlar geldi. Bu yaptırımların en etkililerinden biri ise, tüm dünya ticaretinde kilit bir role sahip SWIFT sisteminden çıkartılması oldu.  Uluslararası ödemeler ağı olarak tanımlanan SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) sistemi dışında bırakılan Rusya’nın finansal ve ticari tüm hizmetlerinin durmasının sonucu büyük bir ekonomik baskıya girmesi de kaçınılmaz oldu. Ruble, Dolara karşı yüzde 30'a yakın değer kaybederken, Rusya'ya uygulanan yaptırımların neticesinde Rus finansal sistemi üzerinde ciddi etkileri olacağı, bankacılık krizine ve Ruble’nin daha da hızlı değer kaybetmesine neden olması bekleniyor.
Rusya ile Türkiye arasında gerçekleştirilen ve pek çok sektör için geçerli ikili ticaret anlaşmaları neticesinde Rusya’ya uygulanan bu yaptırımlar, Türkiye’yi yakından ilgilendireceğe benziyor. Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ticaret için özellikle turizm...