02 / 05 / 2024

turizm 2023 hedefi

turizm 2023 hedefi

Afyonkarahisar Ömer-Gecek havzası 2023 planı kapsamında yıldızı parlayan termal turizmin bölgesi olacak.

İstanbul'da tüm yılların turizm rekoru kırıldı!

İstanbul'da son yılların turizm rekoru kırıldığı açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında 2023 yılında 17 milyon 370 bin 30 yabancı ziyaretçi ağırlayan İstanbul tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. İstanbul'a an fazla ziyaretçi ise Rusya'dan gelmiş.

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

2023'te 13 otel konkordatoya gitti, 24 otel de icralık oldu!

Geride kalan 2023 yılını turizm sektörü çoğu açıdan pozitif tamamlarken, ekonomide yaşanan sıkıntılar sebebiyle 13 otel konkordatoya gitti, 24 otel de icralık oldu. İşte detaylar...

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı... Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Yasası 7 soruda tüm detaylarıyla!

Kira fiyatlarının artmasıyla birlikte hükümet harekete geçti. Bu kapsamda evlerin turizm amaçlı olarak kısa dönem kiralanması uygulamasına yönelik sınırlamalar getirildi. Kanun 2 Kasım 2023’te Resmi Gazete’de yayımlandı.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mastercard ‘2023 Türkiye Turizm’ verilerini açıkladı! İngiliz turistler bu yıl kesenin ağzını açtı!

Mastercard, 2023 yılının ilk 9 aylık harcama verilerini açıkladı. Rapora göre, bu dönemde yabancı turistlerin kartla yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 artış gösterdi.

Pamukkale'de turizm imarlı arsa satılacak!

Denizli İli Pamukkale Belediye Başkanlığı, Denizli Pamukkale'de yer alan turizm tesis alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 6 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Mersin'de ticari, konut ve turizm imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Mezitli Belediye Başkanlığı, Mersin Mezitli'de yer alan ticari, konut ve  turizm imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Müzekart'ın yeni ücreti belli oldu! Müzekart 2023 ücreti ne kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı için gerçerli müzekart ücretini duyurdu. Peki, Müzekart ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Geçen yıl ev ve mutfak eşyalarında 6,1 milyar dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştiren züccaciye sektörü, bu yılı 7 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.

turizm 2023 hedefi Haberi

turizm 2023 hedefi

Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Turizm Sektöründe 10. Kalkınma Planı kapsamında pilot bölge olarak seçilen Afyonkarahisar Ömer-Gecek, Yalova-Termal, Eskişehir-Kızılinler bölgelerinde termal turizmin geliştirilmesi, nitelikli işgücünün artırılması, kaliteli hizmetle uluslar arası marka haline gelmek ve sürdürülebilirliği artırarak turizm çeşitliliğini oluşturmaya yönelik çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Turizm Sektöründe 10. Kalkınma Planı kapsamında pilot bölge olarak seçilen Afyonkarahisar Ömer-Gecek, Yalova-Termal, Eskişehir-Kızılinler bölgelerinde termal turizmin geliştirilmesi, nitelikli işgücünün artırılması, kaliteli hizmetle uluslar arası marka haline gelmek ve sürdürülebilirliği artırarak turizm çeşitliliğini oluşturmaya yönelik çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Planlama Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre "Yapılan çalışmanın bir pilot çalışma olduğu, Onuncu Kalkınma Planı kapsamında 2014-2018 yılları arasında uygulanmak üzere planlama yapıldığı, termal kentlerle ilgili illerin seçiminde...