27 / 04 / 2024

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Geçen yıl ev ve mutfak eşyalarında 6,1 milyar dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştiren züccaciye sektörü, bu yılı 7 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.



11. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Üretici ve Marka Buluşmaları Zirvesi Antalya’da yapıldı. Toplantıya katılan Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, yaptığı açıklamada “Sektörün ihracatını artırmak, Türk mutfak ürünlerini dünyanın her yerine gönderebilmek için yurt içinde ve yurt dışında düzenlen fuarlara katılarak yerli üreticilerle yabancı alıcıları buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Bu yıl içerisinde İngiltere, Kanada, Vietnam ve Avustralya gibi ülkelere seyahat yapacaklarını belirten Öksüz, şöyle devam etti: “Ticaret Bakanlığının sunduğu destekler sayesinde tüm organizasyonlarda yer alıyoruz. Sektör olarak 150'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünyanın her yerinde bir porselen tabak, bir kaşık, çatala baktığımızda Türk ürünlerini, Türk markalarını görüyoruz ve bu tablo ile gurur duyuyoruz. Züccaciyede en fazla ihracat yapan ülkeler arasında 8’inci sıradayız. 5 yıl içindeki hedefimiz önümüzde bulunan Polonya ve Hollanda'yı geçerek ilk 5 arasında yer almak."

S.ARABİSTAN VE KUVEYT’E İHRACAT ARTIYOR

Hem ihracat yapılan ülke sayısını hem de pazar payını artırmak istediklerini anlatan Öksüz, ABD ve Afrika ülkelerini hedef pazar olarak gördüklerini belirterek, "Dış politikadaki gelişmeler de elbette ihracatı etkiliyor. Son bir yıldan bu yana özellikle Suudi Arabistan'la olan ilişkimizin eski seviyesine ulaşması sektöre önemli bir katkı sağladı. Birçok şirketimizin Suudi Arabistan ve Kuveyt'le olan ticaretinde krizden önceki ortamlara gelindi. Bu yıl da ekim ayında Suudi Arabistan'a bir ticaret heyet düzenlemeyi planlıyoruz. Çünkü buradan gelen rakamlar gerçekten bizleri mutlu edecek" ifadesini kullandı.

 


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön