06 / 05 / 2024

Turizm bölgeleri plan değişikliği

Turizm bölgeleri plan değişikliği

ÖİB Türkiye’nin gözde turizm beldeleri ile ticari değeri yüksek ilçelerinde yer alan bazı arazilerinin satışını kolaylaştırmak için imar planlarında değişikliğe gitti...

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Turizm cennetindeki çok tartışılan o kampı İş Bankası satın aldı!

Turizm bölgeleri başta olmak üzere Türkiye genelindeki kupon arsalar Cumhurbaşkanlığı kararıyla satıldı. İşte o arsalar ve yeni sahipleri...

Üsküdar Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap imar planı askıda!

Üsküdar İlçesi, 1/5000 ölçekli Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı 1. Etap itirazlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31493 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum'daki OSB bölgeleri ve fabrika sayısı mecliste!

Erzurum'da bulunan organize sanayi bölgeleri ile toplam fabrika sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sanayi yangınlarına müdahale etmek üzere özel teçhizatlı OSB İtfaiye Merkezi kurulması planlanıyor.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile organize sanayi bölgelerinin şehir dışına taşınması amaçlanıyor.

Turizm bölgeleri plan değişikliği Haberi

Turizm bölgeleri plan değişikliği

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye’nin gözde turizm beldeleri ile ticari değeri yüksek ilçelerinde yer alan bazı arazilerinin satışını kolaylaştırmak için imar planlarını değiştirdi. 

Buna göre Bodrum Bitez ve Gökçebel, Kemer, Didim ile Adana Yüreğir, Eskişehir Tepebaşı’ndaki parsellerin imar planları otel, konut, ticari alan oldu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın plan değişiklikleri dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. 

TARLA VASFI DEĞİŞTİ

Hürriyet'ten Ayel Alp'in haberine göre; Antalya Kemer Belediyesi imar planlarında adliye ve kaymakamlık binası yapımı öngörülen ve yan yana olan toplam iki 8 bin 178 metrekarelik bu parsellerin fonksiyonu otel yapıldı.

Bodrum Bitez’de tarla vasıflı, 29 bin 130 metrekare büyüklüğündeki parsel ise plan değişikliğiyle 2 katlı konut alanı, günübirlik tesis, sosyal tesis alanı, kumsal, plaj, park alanına çevrildi. Plan değişikliğine yapılan itirazlar ise reddedildi. 

Gökçebel’de...