12 / 05 / 2024

turizm borcu erteleme

turizm borcu erteleme

Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No:404 bugünkü 31508 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, kamu arazileri üzerinde inşa edilen turizm tesislerinin borçları 30 Kasım 2022'ye kadar ertelendi...

Borcu olanlar dikkat! Ziraat, TEB, Garanti BBVA, ING peş peşe duyurdu! 12 ay geri ödemesiz kredi, borç erteleme...

Deprem bölgesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlar için bankalar da yeni adımlar atıyor. Borcu olanlar dikkat! Ziraat, TEB, Garanti BBVA, ING peş peşe duyurdu! 12 ay geri ödemesiz kredi, borç erteleme...

Dar boğazda olanlar rahat nefes alacak! Resmen duyuruldu, borcu olanlar dikkat

Türkiye Bankalar Birliği milyonlarca kişiyi ilgilen bir duyuru yaptı. Kredi ve kart borcu olanlar rahatlayacak. Milyonlarca kişiye borç erteleme müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar...

Depremden etkilenen illerdeki prim borcu ödeme süreleri ertelendi! SGK resmen açıkladı!

SGK'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, depremden etkilenen illerdeki prim borcu ödeme sürelerine erteleme kararı alındığı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu arazilerinde yer alan turizm tesislerinin borçları için erteleme kararı aldı. 

Kredi borcu erteleme başvuruları meclis gündeminde!

Koronavirüs salgını süresince bankalara yapılan kredi borcu erteleme başvurularına ve bankaların ek ücret talep etmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bulut konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinden tahsil edilecek gelire erteleme!

Kovid-19 salgınının turizm sektörüne olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik tedbirler kapsamında, kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tahsil edilecek gelirin 6 ay süreyle ertelenmesine ilişkin düzenleme bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

Alkoçlar Turizm konkordato talep etti!

Alkoçlar’ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, konkordato talep etti. 1400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi olan Alkoçlar, borçlarına 9 ay erteleme istedi.

Turizm tesisi kira ve ecrimisillerine 1 yıl erteleme!

Turizm tesisi için kamu arazisi tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırımcı ve işletmecilerin 1 Ocak-31 Aralık 2016'da tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, kesin izin, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ve hasılat payları ödemeleri bir yıl ertelenecek.

Turizm sektörüne 225 milyon TL'lik destek!

Hükümet, bu yıl turizmde beklenen daralma nedeniyle sektörün elini rahatlatmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Turizm sektörüne 225 milyon liralık destek, 288 milyon liralık da borç erteleme imkanı sağlandı.

Tez Tour, Türkiye'deki şirketi için iflas erteleme istedi!

RUS turizm devi Tez Tour’un Türkiye’deki şirketi Alkan Grup mali sıkıntıya girdi. Türkiye’ye geçtiğimiz yıl 1 milyonu aşkın turist getiren şirket 322 milyon lira borç ile iflas erteleme istedi. Mahkeme talebi kabul etti; şirkete kayyum atadı.

Koçoğlu İnşaat iflas erteleme davası 6 Kasım'da!

Turizm, inşaat, enerji ve ulaşım sektörlerinden aktif olarak yer alan Koçoğlu Grubu'nun firmalarından Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Ticaret Anonim Şirketi iflas erteleme davası 6 Kasım'da yapılacak.

Somalı esnafın kredi borcu 1 yıl erteleniyor!

Soma'daki faciadan zarar gören esnafın kredi borcu ertelendi. Halk Bankası veya TESKOMB’dan kredi çekenler erteleme için iki ay içinde başvuru yapmalı.Somalı esnafın kredi borcu 1 yıl erteleniyor.

Silkar Turizm iflas erteleme başvurusu yaptı!

Burhan Silahtaroğlu’nun 1980’lerde kurduğu ve ‘Lykia’ ismiyle otelcilikte hızla büyüyen Silkar Turizm, iflas erteleme başvurusu yaptı. Şirketi mali darboğoza sokan ise 120 milyon Euro’ya Antalya’da yaptığı son otel yatırımı oldu.

turizm borcu erteleme Haberi

turizm borcu erteleme

Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No:404 bugünkü 31508 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında koronavirüs pandemisi süreci boyunca hazine taşınmazları üzerinde faaliyet gösteren turizm işletmelerinin mali yülü azaltılacak. 

Turizmcilere müjde

Yeni tebliğ ile 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun geçici 28 inci maddesinin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi.

Kira ödemeleri de uzatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgesi bulunan yatırımcılar ve işletmeciler tarafından 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 arasındaki süreci boyunca alınacak kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme süreleri, başvuru şartı aranmadan 30 Kasım 2022 tarihine kadar ertelendi.

Milli Emlak Genel Tebliği'nin...