28 / 04 / 2024

Turizm geliri düşüyor mu

Turizm geliri düşüyor mu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ikinci çeyrekle ilgili turizm istatistiklerini yayımladı. Turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde 7 milyar 733 milyon 677 bin dolara geriledi. Turizm gelirindeki yıllık kayıp ise 1,2 milyar dolara yaklaştı.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Bankaların kârı neden düşüyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bankaların kârı neden düşüyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

GZL Gayrimenkul Tekstil Gıda Turizm Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

GZL Gayrimenkul Tekstil Gıda Turizm Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Sait Gözala tarafından kuruldu.

Al Andalus Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Andalus Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 600 bin TL sermaye bedeli ile Ezzeddin S.B. Al Ekkari, Fahd Ezzeddin S. Al Ekkari ve Mohamed E.S. Elakkari ortaklığında kuruldu. 

Khane Istanbul Emlak Danışmanlığı Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Khane Istanbul Emlak Danışmanlığı Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Navid Porkarı Khiabanı tarafından kuruldu.

Advice Danışmanlık Kuyumculuk Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Advice Danışmanlık Kuyumculuk Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Khaled Alzemhabi ve Muhammet Davutoğlu ortaklığında kuruldu.

Altının ons fiyatı neden düşüyor? Ne zamana kadar düşer?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Altının ons fiyatı neden düşüyor? Ne zamana kadar düşer?" sorusunu kendi Twitter hesabında 14 maddede yanıtladı. İşte 14 maddede "altın" analizi...

Konut kredisi faizleri düşüyor mu?

Konut alacak vatandaşlar konut kredisindeki faiz oranlarını merak ediyor. Peki konut kredisi faizleri düşüyor mu?

Albeyn Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Albeyn Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Bağdat ve Osman Ünsal ortaklığında kuruldu. 

Luceyn Lojistik ve Turizm Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Luceyn Lojistik ve Turizm Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Zıad Aknas tarafından kuruldu.

Aldura Emlak İnşaat Turizm ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir Şubesi açıldı!

Aldura Emlak İnşaat Turizm ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir Şubesi bugün Başakşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Konut kredisi faiz oranları düşüyor mu?

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasıyla beraber konut kredisi faizlerindeki son durum da araştırılmaya başlandı. Peki konut kredisi faiz oranları düşüyor mu?

Rihanna 200 bin TL kira ödüyor!

Rihanna, Kaliforniya'da yaşadığı lüks evi için 28 bin sterlin yani yaklaşık 200 bin TL kira ödüyor. 

Turizm geliri düşüyor mu Haberi

Turizm geliri düşüyor mu

Türkiye'nin cari açığının finansmanında en büyük kalemlerden biri konumundaki turizm gelirlerinin azalmasında ikinci çeyrekte IŞİD ve Rusya-Ukrayna sorunları başta olmak üzere jeopolitik endişeler etkili oldu.TÜİK'in verilerine göre ilk çeyrekte 911 dolar olan ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması ikinci çeyrekte 719 dolara geriledi. Yabancıların ikinci çeyrekte ortalama harcaması 691 dolar, yurtdışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 921 dolar oldu. Verilere göre Türkiye'den çıkış yapan ziyaretçi sayısı ikinci çeyrekte 2 azalarak 10,75 milyon kişi oldu. Bunların yüzde 89,6'sına denk gelen 9,64 milyon kişiyi yabancılar, yüzde 10,4'üne denk gelen 1,1 milyon kişiyi ise yurtdışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu. Turizm gelirleri yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,3 artışla 4,87 milyar dolar olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu hafta açıkladığı verilere göre Rusya'dan gelen...