04 / 05 / 2024

turizm geliri ikinci çeyrek

turizm geliri ikinci çeyrek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2’inci çeyrek (Nisan-Haziran) ’Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; 2015 Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2’inci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,8 azaldı.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Borsa İstanbul'da turizm rüzgarı: İkinci yarıda öne çıkacak bu hisselere dikkat! Uzmanlar tek tek sıraladı!

Borsaya senenin ikinci yarısında turizmin imza atacağı öngörülüyor. Peki hangi hisseler öne çıkacak? İşte uzman isimlerin merakla beklenen açıklamaları...

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde geçen yıla oranla yüzde 32,3 oranında artış gösterdi.

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Bitcoin satan Tesla’nın geliri ikinci çeyrekte yüzde 42 arttı!

Şirketin kâr artış hızının bu dönemde yavaşladığı görüldü. Tesla'nın net kârı, ikinci çeyrekte yılın ilk çeyreğine göre yaklaşık yüzde 30 azaldı. Şirketin karı bu yılın ilk çeyreğinde 3,7 milyar dolara ulaşarak rekor seviyeye çıkmıştı.

İkinci Ev Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkinci Ev Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 120 bin TL sermaye bedeli ile Can Demir, Muhammet Sayit Can ve Şerif Can Kındıroğlu ortaklığında kuruldu.

Wish More Hotel İstanbul ikinci otelini açıyor!

Dubai'deki Arabian Travel Market Dubai 2019 Uluslarası Turizm Fuarı'na katılan Wish More Hotel İstanbul ikinci otelinin açılışını duyurdu.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Barut Otelleri Fethiye'deki ikinci otelini 2019'da açacak!

47 yıldan beri turizm sektröünde faaliyet gösteren Barut Otelleri, yatımlarına hız verdi. Şirket,  Mayıs 2019'da Fethiye'deki ikinci, toplamda ise 13'üncü otelini açacak. 

Kiracı Mels Turizm'den Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Adası, İBB tarafından dün sabah saatlerinde ikinci kez yıkıldı. Adada kiracı konumunda olan Mels Turizm Otelcilik Restoran Eğlence Hizmetleri Limited şirketinden ise konu ile ilgili açıklama geldi.

Turizm imar planı Bakanlığın üzerinden yapımalı!

Ünye Belediyesi, bu yıl ikinci kez EMİTT’e katıldı. Başkan Ahmet Çamyar, "Turizm imar planı ile ilgili bu planın Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden yapılması gerektiğini düşünüyoruz." dedi. 

Ege bölgesinde köysel dönüşüm yapılmalı!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bu yıl 30 milyon turist ağırlayarak 30 milyar euro turizm geliri hedefleyen Yunanistan'ın köylerde gerçekleştirdiği kentsel dönüşümle rekora koştuğunu açıkladı.

turizm geliri ikinci çeyrek Haberi

turizm geliri ikinci çeyrek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2’inci çeyrek (Nisan-Haziran) ’Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; 2015 Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2’inci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,8 azalarak 7 milyar 733 milyon 677 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 86,7’si yabancı ziyaretçilerden, yüzde 13,3’ü ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 5 milyar 953 milyon 833 bin dolarını kişisel harcamalar, 1 milyar 779 milyon 844 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.Ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması 719 dolar, yabancıların ortalama harcaması 691 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 921 dolar oldu.Türkiye’den çıkış yapan ziyaretçi sayısı 2015 yılı 2’inci...