08 / 05 / 2024

turizm gelirinde aslan payı hangi şehirlerin

turizm gelirinde aslan payı hangi şehirlerin

Ülkeye kazandırdığı 30 milyar dolar civarındaki gelirle ekonomiyi sırtlayan sektörlerden turizmde aslan payı üç ilin. Türkiye'ye turizmden elde edilen her 100 liranın 75'ini Antalya, İstanbul ve Muğla kazandırıyor...

Elysium Global Gayrimenkul Turizm Mimarlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elysium Global Gayrimenkul Turizm Mimarlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Şamil Ocak, Mehmet Tuna Han Aslan ve Mustafa Hakkı Karataş ortaklığında kuruldu.

Has Etüt Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Etüt Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Aslan Pınarbaşı ve Sedat Pınarbaşı ortaklığında kuruldu.

John Frank Turizm Ve Yatçılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

John Frank Turizm Ve Yatçılık Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Semi Aslan tarafından kuruldu.

50 milyar dolarlık hedef

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda turizm hedeflerine de yer verildi. Beklenen turizm gelirinde 2023 yılı hedefi 50 milyar dolar olarak belirlenirken ziyaretçi sayısının ise 60 milyona yaklaşması bekleniyor.

Nct Turizm Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Nct Turizm Otelcilik Anonim Şirketi Bağcılar'da Adnan Aslan, Necati Aslan ve Naz Aslan ortaklığında kuruldu.

Blue House Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Blue House Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te Zakir Aslan tarafından kuruldu.

Asbor Gayrimenkul Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Asbor Gayrimenkul Turizm Anonim Şirketi bugün Esenler'de Ayhan Aslan, Orhan Aslan, Bayram Yusuf Aslan, Gökalp Aslan ve Yusuf Caner Aslan ortaklığında kuruldu.

Aska Sevinç İnşaat Mimarlık Mühendislik Taahhüt Turizm Yazılım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aska Sevinç İnşaat Mimarlık Mühendislik Taahhüt Turizm Yazılım Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyl'de Muhammet Aslan sevinç ve Yiğitcan Orkun Sevinç ortaklığında kuruldu.

Kasalar Otelcilik Gayrimenkul Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kasalar Otelcilik Gayrimenkul Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da Cengiz Aslan, Necatin Aslan ve Zerrin Savaşoğlu ortaklığında kuruldu.

İsaoğlu Madencilik İnşaat Tarım Turizm Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İsaoğlu Madencilik İnşaat Tarım Turizm Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa’da  2 milyon TL sermaye bedeli  ile Ali Aslan tarafından kuruldu.

Sahrayek İnşaat Turizm Ve Otelcilik Sanayi Ticaret Şirketi kuruldu!

Sahrayek İnşaat Turizm Ve Otelcilik Sanayi Ticaret  Çekmeköy’de  500 bin TL  sermaye ile SİNAN    EKİN, ŞÜKRÜ  ASLAN, YUSUF OĞUZ tarafından kuruldu.

Knl İstanbul Gayrimenkul Yatırım İnşaat Otomotiv Turizm Sağlık Hiz.San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Knl İstanbul Gayrimenkul Yatırım İnşaat Otomotiv Turizm Sağlık Hiz.San.Ve Tic.Limited Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aslan Yaşar ve Serdar Yaşar ortaklığında kuruldu.

Era Suit Otelcilik Turizm Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Era Suit Otelcilik Turizm Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 360 bin TL sermaye bedeli ile Ergün Aslan tarafından kuruldu.

turizm gelirinde aslan payı hangi şehirlerin Haberi

turizm gelirinde aslan payı hangi şehirlerin


Ülkeye kazandırdığı 30 milyar dolar civarındaki gelirle ekonomiyi sırtlayan sektörlerden turizmde aslan payı üç ilin. Türkiye'ye turizmden elde edilen her 100 liranın 75'ini Antalya, İstanbul ve Muğla kazandırıyor. Geriye kalan 25 lira ise 78 il arasında paylaşılıyor.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) yaptırdığı 'Turizm Sektörünün Yapısı, Büyüklüğü ve Ekonomiye Katkısı Araştırması'nın sonuçları kitap olarak yayınlandı. 100 sayfalık araştırma, turizmin diğer sektörlerle ilişkilerini, ekonomik ve sosyal hayata etkilerini detaylarıyla ortaya koydu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Akdeniz Üniversitesi'nin de katkı sağladığı araştırma bulgularına göre; turizm, ekonomik ve sosyal hayatı olumlu yönde etkileyen sektörlerin başında geliyor. Araştırmada, turizmin diğer sektörlerle ilişkileri, ekonomik ve sosyal hayata etkileri detaylarıyla incelendi.


AKTOB Ar-Ge tarafından yapılan araştırma bulgularına göre; turizmde meydana gelen 1 birimlik gelişme,...