04 / 05 / 2024

turizm kira ertelemesi

turizm kira ertelemesi

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

Fuzul GYO Fatih Oteli, Nevvinn Turizm'e 5 yıllığına kiraya verildi! 

Fuzul GYO Fatih Oteli, Nevvinn Turizm'e 5 yıllığına kiraya verildi. Peki kira bedeli ne kadar? İşte ayrıntılar ve otelle ilgili bilgiler...

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı... Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Yasası 7 soruda tüm detaylarıyla!

Kira fiyatlarının artmasıyla birlikte hükümet harekete geçti. Bu kapsamda evlerin turizm amaçlı olarak kısa dönem kiralanması uygulamasına yönelik sınırlamalar getirildi. Kanun 2 Kasım 2023’te Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yüksek kiralar memur ve çalışanları göçe zorladı! Memurlar ve çalışanlar kira yardımı istiyor! 

Savaş sonrası Rusların akın ettiği Antalya'da kira fiyatları yalnızca 5 ayda yüzde 100 arttı. Memurlar daha uygun fiyatlı kiralar bulabilecekleri illere tayin istemeye başlarken, barınma sorununu aşamayan kalifiye turizm işçileri ise kentten göç ediyor. İşte ayrıntılar...

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Turizmcilerden kira desteği talebi!

Turizm sektörü de Kovid-19 salgınından etkilendi. Yabancı ülkelerden gelen turist sayısının azalması turizmcileri endişeye düşürdü. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, esnafın kira desteğinin yükseltilmesini talep etti.

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi mecliste!

DHMİ'nin bir şirketin kira borçlarını ertelemesi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarına 2021'de kira artışı yapılmayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kiracılarına 2021 yılında kira artışı yapılmayacağı duyuruldu.

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

Sinema salonlarının kira sorununa Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan çözüm!

Pandemi süresi boyunca zor zamanlar geçiren ve kira konusunda AVM ile mülk sahipleriyle sıkıntılı süreç yaşayan sinema salon işletmecilerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sevindiren haber geldi. 

Turizm işletmelerinin kira ödemeleri 6 ay ertelenecek!

TBMM Genel Kurulunda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edildi. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden tahsil edilmesi gereken kira ödemeleri 6 ay süre ertelenecek.

En yüksek konut satış fiyatı Çeşme'de, kira Bodrum'da!

Yaşanan Kovid-19 salgını süreci, yıllardır en pahalı turizm kenti olarak bilinen Bodrum’daki konut fiyatlarının daha da artmasına sebep oldu. Çeşme konut satış fiyatında en yüksek bölge iken, kira bedeli en yüksek olan ise Bodrum oldu. 

turizm kira ertelemesi Haberi

turizm kira ertelemesi

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden Temmuz ve Aralık aylarında tahsil edilecek gelirlere ilişkin erteleme kararı verildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Hazine taşınmazları üzerinde konumlanan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinin borçlarına ilişkin Milli Emlak Genel Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kovid-19 salgını sürecinde Hazine taşınmazları üzerinde tarım, ticaret ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler ve vatandaşların mali yükünün azaltılmasının amaçlandığı düzenleme kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yatırımcılar ve işletmecilerin, 1 Temmuz 2020 tarihi ile 31 Aralık 2020 tarihlerindeki dönemde daha önce nisan, mayıs ve haziran aylarında ertelenen bedeller de dahil, tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları...