30 / 04 / 2024

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 



Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın bile büyük dert yakındığı kira artışları turizm sektörünün konaklama kesiminde çalışanları da etkilemeye başladı. Çalışanlar ilk olarak lojmanın olup olmadığını sorarark olmaması halinde ise ülkeyi terk ederek başka otellerde çalışmayı tercih ediyorlar. 

ARAZİ TAHSİSİS YAPILMALI!

Sektörde çığ gibi büyüyen bu soruna çözüm olarak kamu yönetiminin çalışanlara lojman yapılmak üzere arazi tahsisi yapılmasını isteniyor.

ÇALIIŞANLAR YURT DIŞINA KAÇIYOR

Ekonomi Gazetesi’nden Fikri Cinokur’un haberine göre konut kiralarının yüksek olması, barınma sorunu yaşayan otel çalışanlarını sektörden kaçıyor ya da yurtdışında gidiyor.

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

CİDDİ KONUT SIKINTISI VAR!

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, otellerde çalışanların barınma sorununun büyüdüğünü belirterek, bölgede çok ciddi bir konut sıkıntısı olduğunu açıkladı.

Konut sorununun çözülmememsi halinde kalifiye personel sorunu daha da artacağı ve önümüzdeki yıllarda çalışan bulmakta sıkıntı yaşanacağı vurgulandı.

Saatçioğlu konuyla ilgili olarak ''Hükümetin de konuya seyirci kalmayıp otelciye destek olmasını bekliyoruz. Yerel yönetimlerin de turizmcinin işini kolaylaştırmak için lojman yapılması amacıyla teşviklerde bulunup, imar arsa, ruhsatlanma konusundaki işlemleri hızlandıracak girişimlerde bulunması gerekiyor” dedi.

BARINMA SORUNU 'SOSYAL KONUT PROJESİ' İLE ÇÖZÜLMELİ

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Şeydi Tahsin Güngör de turizmde konut sorunu nedeniyle kalifiye personel sıkıntısı yaşandığını, barınma sorununun 'sosyal konut projesi' ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

İLK SORU: LOJMAN VAR MI?

Çeşitli nedenlerle göç artışı yaşanan Manavgat'ta turizm çalışanının en büyük sorunu barınma olduğunu belirten Güngör, Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları bölgeyi tercih etmediğini belirtti.

Güngör '' İş müracaatında bulunan personel ilk olarak turizm tesisinin lojmanı olup olmadığım soruyor. Konut kiraları yüksek olduğu için barınma sorunu yaşayan turizm çalışanı, sektörden kaçıyor ya da yurtdışındaki otelleri tercih ediyor” dedi.

Emlak piyasası 2024'e bu yenilikle girecek! 

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 


 


Geri Dön