08 / 05 / 2024

turizm maliyet artışı

turizm maliyet artışı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Yeni konutta fiyat artışı yavaşladı, maliyet artışıyla makas kapandı! Ev alacaklar 'Vites küçülttü ama gidiyor' dedi! 

Yeni konut alacak vatandaşlar, fahiş rakamların gerilemesini beklerken, Merkez Bankası konutta fiyat artış hızının yavaşladığını açıkladı. Peki ev alacaklar neler dedi? İşte o yorumlar...

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

Son aylarda inşaat maliyet artışının frenlendiğine dikkat çeken Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bunda denetimlerin etkisi olduğunu söyledi. Denetim olmasa artışların yüzde 100’e ulaşabileceğinin altını çizen Yedikardeş, ev fiyatlarının düşmeyeceğini vurguladı. 

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası açıklaması: Maliyet artışları...

TOKİ, ek konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan mülkiyet ve planlama sorunlarından kaynaklı yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını ve vatandaşların mağdur etmeyeceklerini açıkladı. İşte o açıklama...

Süt üretiminde tehlike çanları! İnekler kesime gidiyor, üretim azalıyor. Yeni zamlar kapıda!

Süt üretiminde yaşanan sorunlar çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Besiciler, yüksek maliyet artışlarına rağmen alım fiyatlarının masraflarını karşılamadığı gerekçesiyle ineklerini kesime gönderirken, süt üretimi de giderek azalıyor.

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Yüksek enflasyon ortamında geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Et ve süt ürünlerine gelen sürekli zamlar yüzünden dargelirli vatandaşlar artık et ve süt ürünlerini gramla alır oldu. Üreticiler ise maliyet artışları ve arzdaki problemler nedeniyle yeni zamların kapıda olduğunu belirtiyor.

Otomobil alacaklar dikkat! Otomobil fiyatlarında zam dalgası geliyor

Otomobil markalarının fiyat güncellemesi yaptıkları bunda da euro kurunun yükselmesinin etkili olduğu belirtildi. Maliyet artışları ve kur yükselişi nedeniyle zam dalgasının devamı bekleniyor.

2 yıldır zamları erteleyen IKEA'dan yeni açıklama

Uluslararası mobilya devi IKEA, 2 yıldır maliyet artışını tüketiciye yansıtmamak için 1 milyar euroluk maliyete katlandıklarını ancak gelinen noktada artık zam yapmak başka çare kalmadığını açıkladı.

Yağ, şeker, undan sonra yumurtaya da dev zam! 

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları vatandaşların belini büküyor. Son olarak ekim ayı itibariyle yumurtanın tanesi 2 lira 53 kuruşa çıkarken 30'lu kolinin fiyatı ise 100 liraya yükseldi. Organik yumurtanın tanesi ise 5 liraya çıktı.

"Ekmek 10 lirayı bulacak"

Tarımda gübre başta olmak üzere bir çok kalemde yaşanan maliyet artışlarıyla gelecek yıl gıda ürünlerine zam yağmaya devam edecek. Çitçinin ve üreticinin maliyetler karşısında üretimden çekilmesi ise fırsatçıları gün doğmasına neden olacak.

Konut satışları yere çakıldı! Ev almak git gide zorlaşıyor

Yüksek enflasyonun rakamlarının yaratmış olduğu maliyet artışları, ekonominin dinamolarından biri olan konut sektöründe kan kaybına sebep olmaya devam ediyor.

turizm maliyet artışı Haberi

turizm maliyet artışı

Konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi. 


AKTOB'dan yapılan açıklamaya göre, TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı fiyat verilerine göre yıllık enflasyon, on iki aylık ortalamalarla yüzde 8,07, otellerdeki maliyet artışı ise ortalama yüzde 12,68 oldu. 


Son bir yıl içinde maliyetleri en fazla yükselen gruplar içinde yüzde 14,78 ile yiyecek grubu ilk sırayı aldı. Aynı dönemde içecek grubunda yüzde 10,94 artış...