27 / 04 / 2024

turizm meclisi başkan seçimi

turizm meclisi başkan seçimi

Turizm sektöründe Rusya kaynaklı sıkıntının ardından, geniş katılımlı bir toplantı yapıldı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Turizm Meclisi kuruldu.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

TİM Başkanı Gültepe: 375 milyar dolarlık hedefe kilitlendik!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatçılar olarak 2028 yılı için 375 milyar dolarlık hedefe odaklandıklarını vurgulayarak, "Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

TİM Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması! Maksimum 300-400 dolar olmalı...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, temmuz ayında ara zam gelmesi beklenen asgari ücrete dair değerlendirmelerde bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar vakıf üniversitelerine indirim çağrısı yaptı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla yapıldı. Özvar, burada vakıf üniversitelerine de çağrıda bulundu. İşte detaylar!

Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle'nin yerine gelen isim belli oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi başkanı İsmail Gülle'nin yerine seçilen isim belli oldu. İsmail Gülle, 4 yıl başkanlığını yaptığı TİM'e veda ederken 'Bir saniyesine bile hükmedemediğimiz, hâkimi olamadığımız bu dünya için fırıldaklık yapmadan görevi yerine getirdim' şeklinde konuşmuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan metro tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmasında Tuzla metrosunun açılma tarihinin farklı olduğunu dile getirerek metro inşaatının son durumu hakkında bilgi talep etti. 

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

2018 yılında 3. turizm hamlesi başlıyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin Başkanı Oya Narin, ''2018 yılında ise bütüncül yaklaşımlı bir 3. Turizm Hamlesi denebilecek Dönüşüm Hareketi kriz öncesi döneme yakın bir performans elde edilmesini ve ötesine geçilmesini sağlayacak'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 6 Kasım'da seçilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yeni belediye başkanını seçmek üzere 6 Kasım'da toplanacak.

Yasin Kartoğlu, Başakşehir Belediye başkanı oldu!

Başakşehir Belediye Başkanı görevine Başakşehir Belediyesi Meclisi'nin yaptığı oylama ile Yasin Kartoğlu getirildi. Kartoğlu yaptığı açıklamada 'Halka hizmet, Hakk'a hizmettir.' düsturu ile gece gündüz demeden çalışacağız" dedi.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal oldu!

İBB Meclisi'ndeki seçimin üçüncü turunda kullanılan 308 oyun 179'unu alan Uysal, İBB Başkanı oldu. Uysal, görevi devraldı

Beykoz Belediyesi Meclisi Aralık ayı çalışmalarına başladı!

Beykoz Belediyesi Meclisi Başkanı Yücel Çelikbilek’in yönetimde Aralık Ayı’nın ilk toplantısını yaptı. Meclis genel kurulunda öncelikli olarak 23.10.2015 ve 06.11.2015 tarihli tutanaklar oylandı.

Datça’nın yeni Başkanı Gürsel Uçar oldu!

Muğla Datça’da Şener Tokcan’ın istifası ile boşalan belediye başkanlığı koltuğuna Datça Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı karar sonucu Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar seçildi.

turizm meclisi başkan seçimi Haberi

turizm meclisi başkan seçimi

Meclis başkanlığına, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı da olan Osman Ayık seçildi. Türkiye ve Antalya'nın en önemli turizm pazarlarından biri olan Rusya'da ABD ve Avrupa Birliği'nin uyguladığı ambargoya bağlı yaşanan ekonomik kriz, Türkiye'de turizm sektörünü vurdu. Bu yıl yüzde 15-25 dolayında düşüş beklenilen en önemli turizm pazarında yaşanan büyük sıkıntı karşısında TOBB harekete geçti. Geçtiğimiz hafta başı Ankara'da TOBB Turizm Meclisi ilk kez geniş katılımlı toplandı. TOBB bünyesinde kurulan Turizm Meclisi başkanlığına ise TÜROFED Başkanı Osman Ayık seçildi.



Önlemler görüşüldü 

Toplantıya katılan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ilk kez bütün turizm örgütlerinin bu kadar geniş kapsamda biraraya geldiğini söyledi. Toplantıda alınacak önlemlerin yeniden konuşulduğunu belirten Çetin, "Rusya'dan 400 binden fazla turist getiren firmalara destek konusunun 100 bin, 200...