05 / 05 / 2024

Turizm merkezleri imar planı

Turizm merkezleri imar planı

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda villa, rezidans, otel inşaatı ve konut gibi kaçak yapılarla ilgili yıkım çalışmaları hızla devam ediyor.

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Ege Turizm Merkezleri Çeşme etabı açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezleri Çeşme etabında çok önemli etapları tamamladıklarını, 10 ay içinde projelerin tamamlanacağını belirtti. 

Erciyes yeni turizm yatırımlarıyla gelişiyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Dağı'nda hayata geçirilecek 5 yıldızlı ve 550 yatak kapasiteli otele, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Turizm Yatırım Belgesi" verildi.

Turizm bölgelerinin imar planları değişti!

ÖİB Türkiye’nin gözde turizm beldeleri ile ticari değeri yüksek ilçelerinde yer alan bazı arazilerinin satışını kolaylaştırmak için imar planlarında değişikliğe gitti...

Mersin'de yazlık evlere talep arttı!

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezleri arasında yer alan Mersin'de, yerli ve yabancı tatilcilerin yazlık evlere talebi, yeni tip koronavirüs süresi boyunca yükseldi.

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

Turizm bölgelerinde yeni imar düzenlemesi!

Koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirlerin yasalaştığı kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu kapsamda trurizm bölgelerinde imar planlarına ilişkin Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, Ekonomiye ilişkin ‘torba teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'Belek imar planı' açıklaması!

Antalya Belek'te yapılan imar planı değişikliği günübirlik alan niteliğindeki arazilerin bir kısmını 3 ayrı otel için yapılaşmaya açtı. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesine teşvik!

Bakanlık, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezleri'nde belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesi teşvik edilecek.

Turizm merkezleri imar planı Haberi

Turizm merkezleri imar planı

Muğla'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalar sonucunda villa, rezidans, otel inşaatı ve konut gibi kaçak yapılar hakkında yıkım çalışmaları hızla sürüyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de özel çevre koruma bölgeleri, sit alanları ve kıyı alanlarını yapılaşmaya karşı koruyacak.

Bodrum ilçesinde gerçekleşecek yıkımlar Yalıkavak, Türkbükü, Gündoğan, Gölköy ve Torba Mahallelerinin birçok bölgesinde sürüyor. Yıkımların çoğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde, mal sahipleri tarafından yapılıyor. 

İmara ve ruhsata aykırılıklar bulunduğu gerekçesiyle durdurulan projelerde yürütülen yıkımlarda irili ufaklı birçok iş makinesi ve inşaat işçileri görevde bulunuyor. Moloz yığınları kamyonlarla alandan taşınırken, otel işçilerince de bölgede kıyı...