27 / 04 / 2024

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.



Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasına yer alan Uludağ'da bu senede beklenen kar yağışı olmadı. 15 Aralık'ta sezonu açan Uludağ'da yılbaşı öncesi doluluk oranı yüzde 50 seviyesinde kaldı. Yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 lira ile 14 bin lira arasında değişiyor.

Türkiye'nin ilk ve en büyük kış/doğa sporları merkezi olan, 5 bin yatak kapasitesi ve 17 otel, tesisine sahip Uludağ'da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredince beklenen kar yağışı gerçekleşmedi.

Kar kalınlığının 5 santimetre olduğu Uludağ'da hava sıcaklığı en yüksek 9, en düşük 2 derece olarak ölçüldü.

Kayakseverlere ve snowboard tutkunlarına ev sahipliği yapan kayak pisti, boş kaldı.

Meteoroloji verilerine göre, yılbaşında kar yağışının beklenmediği Uludağ, Uzak Doğu ve Arap ülkelerinden gelen turistler ile günübirlik tatilcileri ağırllıyor.

Sezonu 15 Aralık'ta açan otellerde, yılbaşı öncesi doluluk oranı yüzde 50 seviyesinde kaldı.

Yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Kış turizm merkezi Uludağ da otel fiyatları cep yakıyor! 

ULUDAĞ'DA SADECE KAYAK DEĞİL; EĞLENCE DE VAR'

Otel müdürü Murat Pınar, 2024 yılına saatler kala rezervasyonların hala devam ettiğini ifade ederek, 15 Aralık itibarıyla hizmete girdik, rezervasyonlarımız devam ediyor. Bu sene kar yağmamasından dolayı doluluk oranları sıkıntılı. Şu anda doluluk oranları yüzde 50-60 oranlarında seyrediyor. Uludağ genelinde bu seviyelerde devam ediyor. Uludağ'a geçen yıl da kar yağmadı. Uludağ'da sadece kayak değil; eğlence de var. İnsanlar, buraya eğlenceye de geliyor. Dolayısıyla yılbaşını Uludağ'da geçirmek isteyen misafirlerimiz oluyor. Uludağ'da yılbaşında 1 kişinin günlük maliyeti yaklaşık 8-14 bin TL" diye konuştu.

1.20 faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 

Ral Yatırım Holding de GYO oluyor! SPK'ya başvuru yapıldı!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyuşmazlıklarında güncelleme: İlk duruşma bir sene sonra...


Geri Dön