19 / 05 / 2024

turizm pazarı 2014

turizm pazarı 2014

POYD Yönetim Kurulu üyesi ve Kempinski Hotel Genel Müdürü Nihat Tümkaya, 2014 yılı turizm sezonunda Avrupa pazarının yüzde 2-3, Rus pazarının da yüzde 8-10 civarında büyüyeceğini tahmin ettiğini bildirdi.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm'in merkez nakli yapıldı!

Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Ütopya Turizm İnşaat'ın şirket payları yakın izleme pazarına alındı!

Ütopya Turizm İnşaat'ın Utopia World Hotel'in satışını gerçekleştirmesinin ardından Borsa İstanbul yönetimi tarafından, şirket payları yakın izleme pazarına alındı.

Yatırım için önemli 5 şehir!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin ilk önceliği büyük şehirlerdir. Yatırım yapılacak şehrin eğitimsel gelişimi, sanayi gücü ve turizm pazarı dikkate alınarak seçilmelidir…

Serik Cuma Pazarı'na yeni proje!

Atalya Serik'te yapılacak Cuma Pazarı'nın yeni projesi tanıtıldı. Başkan Ramazan Çalık, "Bu pazarımızdan sonra Serik'e Turizm Pazarı'nı da kazandıracağız. 2-3 ay içerisinde işlem ve ihaleleri bitirip Cuma Pazarı projemizi de 6 ay içinde hizmete açacağız" dedi.

İstanbul Shopping Fest, Dubai ATM Fuarı'nda tanıtıldı!

İstanbul Shopping Fest'ten (İSF) yapılan açıklamaya göre, İSF, Arabian Travel Market (ATM) 2016 Fuarında tanıtıldı. Fuarda İTO ev sahipliğinde açılan İstanbul standında, turizm pazarı açısından büyük değer taşıyan İSF projesi de yer aldı.

Karadeniz'in turizm pazarında Araplar etkin rol oynuyor!

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Toktaş, 'Arap pazarını üzmememiz bizim orta vadede ekonomik kalkınmamız için çok önemli" açıklamasını yaptı.

İnşaat sektöründeki gelişmeler kamyon pazarını yüzde 13 büyüttü!

İnşaat sektöründeki gelişmelerin etkisiyle kamyon pazarı 2014 yılı aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 26 bin 529 adede yükselirken, otobüs pazarı yüzde 23 artarak bin 329 adete ulaştı.

Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm San.ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Salı Pazarı Perakende Mağazacılık Pazarlama Bilgisayar İnşaat Taahhüt Turizm San.ve Tic.Limited Şirketi, Metin Bayram tarafından 1 milyon 810 bin TL sermaye ile 6 Eylül'de Bağcılar, Mahmutbey Mahallesi'nde kuruldu.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 9 azaldı!

2015 yılının ilk 6 aylık dönemine bakıldığında, turizm geliri 2014'ün ilk aynı dönemine göre yüzde 9 oranında, 1.2 milyar dolar civarında azaldı.

Antalya Manavgat Turizm Pazarı açıldı!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, mahalleye dönüştürülmeden önce Side Belediyesi tarafından yapılan ancak hizmete açılmayan Kemer Cennetler mevkindeki ikinci "Turizm Pazarı", törenle açıldı.

Dünya turizm geliri arttı!

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nden (UNWTO) açıklanan verilere göre, 2013 yılında 1 trilyon 197 milyar dolar olan dünya turizm harcaması, 2014'te yüzde 3,7 artarak 1 trilyon 245 milyar dolara yükseldi.

turizm pazarı 2014 Haberi

turizm pazarı 2014


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu üyesi ve Kempinski Hotel Genel Müdürü Nihat Tümkaya, 2014 yılı turizm sezonunda Avrupa pazarının yüzde 2-3, Rus pazarının da yüzde 8-10 civarında büyüyeceğini tahmin ettiğini bildirdi.


Antalya Su Otel'de öğle yemeğinde bir araya gelen POYD üyeleri, yeni sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Tümkaya, Antalya için iyi bir sezon olacağını düşündüğünü söyledi. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in Kırım turizm sektörünün canlanması için uçak biletlerinin Türkiye'den daha ucuz olması istediği yönündeki haberleri değerlendiren Tümkaya, böyle bir uygulamanın Türkiye turizmini etkileyeceğini düşünmediğini söyledi.


Tümkaya, "Rus toplumu Antalya'dan vazgeçemez, burayı ana destinasyon olarak görüyorlar. Kırım'da düşük gelir grubu gidecektir. Rusya'nın kararının Rus turist sayısını azaltacağını düşünmüyorum. Bu sezon Avrupa pazarının yüzde 2-3, Rus pazarının yüzde 8-10 civarında büyüyeceğini tahmin ediyorum" dedi.


IC...