02 / 05 / 2024

Turizm sektörü İnşaatı etkiliyormu

Turizm sektörü İnşaatı etkiliyormu

İnşaat yatırımlarının gerilemesi turizm ve tarımdaki kayıpların sonucu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, açıklama yaptı.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Turizm sektöründe kira ödeyen işletmelerin yüzde 95'i faaliyetlerini durdurdu!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, turizm sektörünün koronavirüsten olumsuz etkilendiğini belirterek, kira ödeyerek faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 95'inin faaliyetlerini durdurduğunu belirtti...

Koronavirüs inşaat sektörünü etkileyecek mi?

Seramiksan Türkiye Satış Müdürü M. Süreyya Çağlar yaptığı açıklamada, "Koronavirüsten dolayı başta turizm olmak üzere birçok sektör etkilenecek. Turizmin etkilenmesi inşaat sektörünün de etkilenmesi demek" dedi.

Turizm sektörünü dönüştürecek senaryo!

Turizm yatırımcıları sektörün geleceğini tartışmaya hazırlanıyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, turizmin nasıl ‘dönüşerek’ büyüyeceği konusunda kapsamlı bir rapor hazırladıklarını belirtti ve Martı Grubu'ndaki son gelişmeleri de değerlendirdi...

İnşaat malzemesi ve turizm sektörü temsilcilerinden yenileme iş birliği! 

İnşaat malzemesi sanayicileri ve turizm sektörü temsilcileri, 42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da buluşarak yenileme pazarında iş birliği için harekete geçti. Yapılan ortak açıklamada, Türkiye’deki turizm tesislerinin bir bölümünün ekonomik ömrünü tamamladığını vurgulandı. 

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Aziz Torun: AVM'ler turizm sektörünün önemli bir çekim gücü!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yaptığı açıklamada AVM'ler turizm sektörünün önemli bir çekim gücü olduğunu söyledi.

2016 Turizm Eylem Planı turizm sektörünü mutlu etti!

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı "2016 Turizm Eylem Planı" turizm sektörünü mutlu etti. Demirtaş "Plan, turizmimize can verecek" derken, İşler ise, "Başbakan ve Bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi

İnşaat sektörünün beklediği mevzuat sadeleştirmesi tamamlandı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, Aralık'ta hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Adıyaman'da turizm sektörü yeniden canlanacak!

Avrupa Birliği Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hazırlanan 6,9 milyon Avro'luk 'Adıyaman'da Turizm Sektörünün Yeniden Canlandırılması Projesi' yeniden başladı.

Arazi maliyetleri inşaat sektörünü zorluyor!

DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, arazi maliyetlerinin inşaat sektörünü zorlamaya başladığını söyledi. Yılmaz, ''Yeni kurulacak kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın değişeceğini belirterek, inşaat sektörünün içinden bir bakan istiyoruz'' dedi.

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri seçim sonucunu değerlendirdi!

1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkmasıyla gözler, sonuçların ekonomik yansımalarına çevrildi. İzmir'de inşaat sektörünün temsilcileri, seçim sonuçlarını sıcağı sıcağına değerlendirdi..

Turizm sektörü İnşaatı etkiliyormu Haberi

Turizm sektörü İnşaatı etkiliyormu

Davut Çetin, Antalya'nın inşaat yatırımlarının, Türkiye ortalaması ve üç büyük ilden daha fazla gerilemesinin, turizm ve tarım sektöründe geçen yıldan başlayan gelir kayıplarının sonucu olduğunu bildirdi. Davut Çetin, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Antalya'da konut satışlarının nisanda geçen yılın aynı ayma göre yüzde 29.4, 4 aylık dönemde ise yüzde 15.2 arttığını, Türkiye genelinde ise konut satışlarının söz konusu dönemde yıllık yüzde 42.7, 4 aylık dönemde de yüzde 22 artış gösterdiğini kaydetti. Konut satışında Antalya'nın performansının Türkiye ortalamasının oldukça altında olduğunu vurgulayan Çetin, yatırımlar da da önemli düşüş yaşandığına işaret etti. Çetin, verilere göre ocak-mart döneminde Antalya'da geçen yıl 3.1 milyon metrekare olan yapı ruhsatlarının bu yıl 1.1 milyon metrekareye düştüğünü ifade etti. Bu gerilemenin yalnızca konut...