02 / 05 / 2024

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi

Turizm sektöründe eğitim kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmek için hayata geçirilen "Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi" (TUYUP) ile insan kaynağı ve turizmin niteliği artacak.

Erzurum'da turizm çalışanlarına uyum eğitimi verildi!

Turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmek için hayata geçirilen "Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi" (TUYUP) kapsamında Erzurum'da bilgilendirme toplantısı yapıldı.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

Turizm sektöründe kira ödeyen işletmelerin yüzde 95'i faaliyetlerini durdurdu!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, turizm sektörünün koronavirüsten olumsuz etkilendiğini belirterek, kira ödeyerek faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 95'inin faaliyetlerini durdurduğunu belirtti...

Balıkesir Sındırgı turizm sektöründe söz sahibi olacak!

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, turizm sektöründe söz sahibi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalleleri dolaşarak, yapılacak çalışmaları anlattı.

Turizm sektöründe kış sezonunda 300 bin personel işsiz kalacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu kış sezonunun gelmesi ile turizm sektöründe 300 bin kişinin yeniden işsiz kalacağını açıkladı. Çare olarak turizmin 12 aya yayılması önerildi.

Harika Güral: Turizm sektörü yüzde 20 küçülecek!

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, hükümetlerin söz vermesine rağmen turizm sektöründe işverenlere isçi sigortası desteğinin hâlâ verilmediğini söyledi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde turizm sektörü canlanacak!

"Silahlara veda" çağrısı turizm sektöründe büyük heyecan yarattı. Bölgeye yönelik turlarda patlama bekleniyor. Turizmciler, "Cudi ve Munzur Dağı'na tur düzenleyeceğiz" diyor..

2015'te turizm sektöründe yüzde 6 artış bekleniyor!

Turizm sektörü 2014’ü beklentiler çerçevesinde 41.4 milyon turist ve 34.3 milyar dolar gelirle kapattı. Alternatif turizm alanlarının ön plana çıkacağı 2015’te ülkeye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 6 artış göstereceği tahmin ediliyor

Turizm sektöründe yılbaşı bereketi!

Turizm sektöründe yılbaşı bereketi yaşanıyor. Bu yıl 1 Ocak'ın perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle 4 gün tatil yapma imkanı bulan tatilcilerin yılbaşı tur paketlerine ilgisi yoğun oldu.

Türkiye helal turizm sektöründe dünya lideri olabilir!

Türkiye helal turizm sektöründe dünya lideri olabilir. 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen “ Helal Turizm ” konulu panelde Türkiye’nin dünyadaki helal turizm pazarındaki yeri tartışıldı.

Turizm sektöründe çalışan sayısı 1 milyonu geçti!

Akdeniz Turistlik Otelciler ve İşletmeciler Birliği raporuna göre, turizm sektöründe sigortalı çalışan sayısının 1 milyonu geçtiği, tüm sigortalı sayısındaki artışın yüzde 20'sinin, turizm sahalarındaki gelişmeden elde edildiği bildirildi.

Antalya'da turizm sektöründeki sorunlar tartışıldı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde turizmle bağlantılı oda ve dernek başkanlarının bir araya geldiği ve turizm sektöründeki sorunların tartışıldığı ikinci toplantı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde (ALTİD) yapıldı.

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi Haberi

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi

TUYUP Yeşil Yıldız: İnsana, Doğaya, Geleceğe Yatırım Programı Uzmanı Baver Alyakut, kentteki bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB tarafından desteklenen TUYUP'un  Türkiye 'nin birçok yerinde uygulandığını söyledi.

Projenin uluslararası kuruluşlarca da desteklendiğini aktaran Alyakut, 30 ay süresince uygulanacak projenin bütçesinin 7,5 milyon avro olduğunu ifade etti.


Türkiye'deki birçok bölgenin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Alyakut, "Biz bu projede insan kaynağının niteliklerinin artırılmasını hedefliyoruz. Projeyle aynı zamanda turizmin toplam kalitesi de artmış olacak. Projenin tamamı Türkiye'nin hedef kitlesidir. Bu anlamıyla çok geniş kapsamlı bir projedir" diye konuştu.

- Yeşil Yıldız farkındalık programı

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır da kentin ve ülkenin tanıtımı açısından tarihi ve kültürel değerlerin önemli olduğunu söyledi. Edirne'deki tarihi dokunun...