23 / 07 / 2024

turizm sezonu açılıyor

turizm sezonu açılıyor

AA muhabirinin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Antalya bölgesinde 471 bin 412'si bakanlık, bin 369'u belediye belgeli olmak üzere 472 bin 781 yatak kapasitesi bulunuyor...

Aksa Turizm, otelleri ile Bodrum'a açılıyor!

Aksa Turizm İşletmeleri, Kayseri'deki Mirada Oteli’ni yeniden işletmeye aldıktan sonra farklı yatırımlar için kolları sıvadı. Mirada Otel ile kentte 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Aksa Turizm, Bodrum'a açılıyor.

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Ankara kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor!

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu kararıyla, 31 Ekim'den beri arıza ve acil durumlar dışında altyapı çalışmalarına kapalı olan kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor.

Ordu Akkuş Küçükkertil Mesire Alanı yeniden hizmete açılıyor!

Akkuş'un en güzel turizm alanlarından bir tanesi olan Küçükkertil Mesire Alanı yeniden hizmete açılıyor. Akkuş Belediyesi tarafından yaptırılacak restorant inşaatı başlıyor.

Yenibosna Steigenberger Airport Hotel açılıyor!

İstanbul Yenibosna’da, 110 milyon TL yatırımla Alman otel zinciri Steigenberger açılıyor. Korcan Turizm’in yatırımcısı olduğu 210 odalı, beş yıldızlı iş oteli, ekim ayında faaliyete başlayacak.

Jumeirah Bodrum Palace açılıyor!

Dubai Şeyhi El Maktum’un turizm yatımının Türkiye’deki ikinci oteli Jumeirah Bodrum Palace açılıyor. Lüks geniş suitlerden oluşan 135 odanın geceleme fiyatı 1.000 euro’dan başlıyor

Symbol Yaşam ve Alışveriş Merkezi Mayıs'ta açılıyor!

SYMBOL Yaşam ve Alışveriş Merkezi; sağlık, turizm ve gösteri merkezi gibi değişik konseptleri içerisinde bir araya getirerek, AVM sektöründe farklı bir karma proje konseptine imza attı. SYMBOL AVM Mayıs 2015'te açılıyor..

Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açılıyor!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve 'Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer' olarak bilinen Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açılıyor.

Gökçeada imara mı açılıyor?

'Bağ evi' adı altında Gökçeada ve Bozcaada'yı imara açan düzenleme revize edilen yeni planda yer almıyor. Ancak Gökçeada 'turizm alanı' adı altında imara açılıyor.

İmrahor Vadisi imara açılıyor!

İmrahor Vadisi 'nde yapılması planlanan Ankara boğazı projesinin planları hazırlandı. Plana göre vadi tabanı ticaret, konut ve turizm alanı adı altında imara açılıyor

Uludağ'da turizm sezonu 15 Aralık'ta açılıyor!

Türkiye’nin önemli turizm mekanlarından Uludağ’da yeni sezon 15 Aralık’ta açılıyor. Sezon başlamasına sayılı günler kala oteller son hazırlıklarını yaparken, günübirlikçiler ise karın keyfini çıkarıyor...

Sümela Manastırı'nın gizli odaları halka açılıyor!

Dünyanın sayılı inanç ve doğa turizm merkezlerinden biri olan Trabzon’daki Sümela Manastırı'nın gizli odaları artık halka açılıyor. Manastırın misafirhane bölümü restorasyon sonrası halka açılacak..

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor!

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi, Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'ni süsleyecek.Müze kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.

turizm sezonu açılıyor Haberi

turizm sezonu açılıyor

Turistik tesisler, yeni turizm sezonu için hazırlıklarını tamamlamaya çalışırken, sektörde kış dönemi nedeniyle açığa alınan yaklaşık 600 bin civarında kişinin işbaşı yaptığı belirtiliyor.

ANTALYA  


AA muhabirinin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Antalya bölgesinde 471 bin 412'si bakanlık, bin 369'u belediye belgeli olmak üzere 472 bin 781 yatak kapasitesi bulunuyor.


Turistik işletmelerin yeni sezon hazırlıklarını tamamlama aşamasında olduğunu bildiren yetkililer, işletmelerin eksiklerini giderdiğini, kış mevsiminde kapalı bulunan otellerin bakım ve onarımdan geçirildiğini kaydetti.


Antalya'nın turizmde yaz sezonuna her yönüyle hazır olduğunu dile getiren yetkililer, "Mayıs ayından itibaren dünyanın pek çok ülkesinden gruplar Antalya'ya gelmeye başlayacak. Ana pazarlarımızın dışında geçmiş yıllarda turist açısından vasat olan İran, İsrail gibi pazarlardan önemli oranda artış bekliyoruz" ifadesini kullandı.


"Yabancı dil bilen eleman konusunda sıkıntı...