06 / 05 / 2024

Turizm Şurası

Turizm Şurası

Turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı. 1-3 Kasım arasında gerçekleşecek 3. Turizm Şurası'nda 13 komisyon kurulacak. Komisyonların arasında yatırım-teşvik-finansman komisyonu da bulunuyor.

UTS Uras Turizm Seyahat Gayrimenkul Otomotiv Kafe Restoran Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

UTS Uras Turizm Seyahat Gayremenkul Otomotiv Kafe Restoran Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Kafiye Başkurt tarafından kuruldu.

Karavan turizmi için Hazine arazisi önerisi!

Yayınlanan 3. Turizm Şurası’nın sonuç raporunda, "Kamping turizmine yönelik Hazine arazileri tahsisleri yapılmalı ve bu alanlar tek elden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yerinden denetlenmelidir" önerileri yer aldı...

Atilla Uras iki kızını mirasından men etti!

Uzun yıllar turizm sektöründe faaliyet gösteren ve müteahhitlik yapan iş insanı Atilla Uras (81), iki kızını mirasından men etti.

İstanbul'a yeni kruvaziyer yat limanı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. Turizm Şurası'na katıldı ve toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. 

Turizmde yatırım komisyonu kurulacak!

Turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı. 1-3 Kasım arasında gerçekleşecek 3. Turizm Şurası'nda 13 komisyon kurulacak. Komisyonların arasında yatırım-teşvik-finansman komisyonu da bulunuyor.

Uras Suha İnşaat Turizm Seyahat ve Otelcilik Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy Şubesi açıldı!

Uras Suha İnşaat Turizm Seyahat ve Otelcilik Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy Şubesi, Uras Uzun Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 23 Ekim'de Bakırköy'de açıldı!

Uras Suha İnşaat Turizm Seyahat ve Otelcilik Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uras Suha İnşaat Turizm Seyahat ve Otelcilik Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Suha Saral ve Saniye Uzun ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 27 Ağustos'ta Bayrampaşa, Büyük İstanbul Otogarı Mahallesi'nde kuruldu.

Uras Suha İnşaat Turizm Sayahat ve Otelcilik Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uras Suha İnşaat Turizm Sayahat ve Otelcilik Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Suha Saral ve Saniye Uzun ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 27 Ağustos'ta Bayrampaşa, Büyük İstanbul Otogarı Mahallesi'nde kuruldu.

Güngör Uras: Turizm 34 milyar dolar getirse de üvey evlat!

Milliyet Gazetesi yazarı Güngör Uras bugünkü yazısında turizm sektörünün durumunu değerlendirdi. Uras: ''Turizm Antalya için önemli ama Türkiye için de önemli. 2013 yılında turizmden 34 milyar dolar döviz geldi'' dedi.

Güngör Uras: Doğuda eksik olan üst yapı!

'Türkiye'de yoksulluk başka ülkelerdeki gibi değil. Açlıktan ölen kimse yok' diyen Güngör Uras'a göre 'devlet doğuya yatırım yapmıyor' demek hainliğe girer, tek eksik nitelikli eleman dei...

Fatih Destebaşı, Aderans GYO Turizm İnşaat şžirketi'ni kurdu!

Aderans GYO Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim şžirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Fatih Destebaşı, Başkan Yardımcısı olarak Osman Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak ise Fatih Destebaşı görev yapacak...

Samsun 'da 49 yıllığına iki turizm tesisi!

Samsun Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü mülkiyeti Hazine 'ye ait olan İlkadım Liman mevkiindeki iki turizm tesisinin 49 yıllık üst kullanım haklarını ihaleye çıkardığını açıkladı

Ataköy sakinleri turizm merkezi projesine karşı çıkıyor!

TOKİ 'nin Ataköy sahil şeridindeki 80 dönümlük araziyi satmasına başından beri karşı çıkan Ataköylüler, ihaleyi kazanan inşaat şirketinin onay bekleyen turizm merkezi projesinin görüntülerini   “ele geçirdi ” ve seslerini yükseltiyor

Turizm Şurası Haberi

Turizm Şurası

Hükümet, turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için harekete geçti. Kasım ayında üçüncüsü düzenlenecek Turizm Şurası'nda geleceğe yönelik ulusal bir turizm politikası oluşturulacak. Şurada yılda 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir hedefine ulaşılması için gerekli çalışmalara başlanacak.


Turizmin 13 farklı başlık altında inceleneceği şurada, birçok konu hakkında turizmde sürdürülebilir eylem planı hazırlanacak. 15 yıl aradan sonra düzenlenecek şuraya çok sayıda turizm sektörü temsilcisi katılacak. 


1-3 Kasım arasında gerçekleşecek 3. Turizm Şurası'nda kurulacak 13 komisyon şu şekilde:

Turizm politikaları, örgütlenme ve destinasyon yönetimi, ürün çeşitliği ve sürdürülebilirlik, çevre-planlama-altyapı, yatırım-teşvik-finansman, konaklama sektörü, seyahat acentacılığı ve ulaşım, tanıtım ve pazarlama, dijital turizm ve inovasyon, turizm eğitimi ve turist rehberliği, yerel yönetimler ve turizm, iç turizm ve gastronomi...