30 / 07 / 2024

turizm turları

turizm turları

Haziranda ‘Gezi’yi 20 gün bekleyen tatilci, olayların durulması ile kıyılara aktı. Tur şirketleri 10 günlük Kurban Bayramı paketlerini de satışa sundu. Turizm sektörü, yaklaşan Ramazan Bayramı’nın da etkisi ile hareketlenmeye başladı.

İran ile Türkiye arasında turizm ortaklığı kuruluyor!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sutanifer, Türkiye'nin turizm alanında uzun yıllara dayanan olumlu bir tecrübesi olduğunu belirterek, yakında iki ülke arasında otel inşaatı ve ortak turlar düzenlenmesi konularında işbirliği yapılacağını söyledi.

İran ile Türkiye arasında turizm ortaklığı başlıyor!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sutanifer, Türkiye'nin turizm alanında uzun yıllara dayanan olumlu bir tecrübesi olduğunu belirterek, yakında iki ülke arasında otel inşaatı ve ortak turlar düzenlenmesi konularında işbirliği yapılacağını söyledi.

Vizyon Turizm Grup şirketleri tek çatı altında birleşti!

Delüks / lüks Hac - Umre turları düzenleyen Vizyon Turizm, bünyesinde bulunan grup şirketlerini Vizyon Grup çatısı altında bir araya getirdi.

Erken rezervasyonda yurt dışı turlarında indirim!

Tatil severler özellikle yurt dışı turları İçin kış aylarını beklerken seyahat acenteleri de 2015 yılı İçin erken rezervasyon indirimlerini duyurmaya başladı. Star Turizm, bu imkanı sağlayanların arasında yer alıyor.

Seyahat acenteleri yurt dışı turlarında indirimlerini duyurmaya başladı!

Tatil severler özellikle yurt dışı turları için kış aylarını beklerken seyahat acenteleri de 2015 yılı İçin erken rezervasyon indirimlerini duyurmaya başladı. Şiar Turizm, indirimlerin önümüzdeki aylarda turizm sektörünü canlandıracağını belirtiyor.

2023'te kültür turları öne çıkacak!

2023'te kültür turlarının öne çıkacağını söyleyen Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, "Anadolu'yu gezen turist sayısı da ikiye katlanacak" dedi. TÜRKİYE'DE her geçen gün turizm çeşitliliği artıyor.

Kapadokya'da kış mevsiminde balon turları devam ediyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezleri içinde yer alan, doğa harikası peribacalarıyla ünlü Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turistler, kış mevsiminde katıldıkları balon turlarında karla kaplı eşsiz manzarayı seyredebiliyor.

Yeni yıl turizm sektörünü hareketlendirdi!

Yurtiçinde Antalya, yurtdışında Avrupa başkentleri ilgi görüyor. Turizmcilerin tahminlerine göre bu sene, yılbaşı turlarına harcanacak para yaklaşık 20-25 milyon Avro. Yaklaşan yeni yıl, turizm sektörünü hareketlendirdi.

Turizm firmaları turistlere dizi seti turları başlattı!

Türk dizilerinin Orta Doğu ve de diğer ülkelerde yayınlanmasının ardından turizm firmaları yeni bir gelir kapısı buldu ve Türkiye'ye gelen turistlere dizi seti turları başlattı.

Balon turlarına turistler tarafından ilgi artıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da balon turlarına ilgi giderek artıyor. Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Kapadokyada balon turları, turistlerden rağbet görüyor.

Yurt dışı turlar ucuzladı!

Turizm firması satış ve pazarlama müdürü Sarp Özkar, "Farklı ülkeleri gezip görmek, yeni kültürler tanımak isteyen tatilseverler kış kampanyaları çerçevesinde 149 eurodan başlayan rakamlarla yurt dışı turlarını satın alabiliyor" dedi

Jolly Tur Beşiktaşlı taraftarlara özel maç turları düzenleyecek!

Turizm sektörünün öncü kuruluşu Jolly Tur, sektörde bir ilke imza atarak Beşiktaşlı taraftara özel bir seyahat platformu kurdu. Beşiktaş Travel seyahat platformunda Beşiktaşlı taraftarlara özel maç turları düzenlenecek.

Bali turları ucuzlayacak!

Endonezya’nın başkenti Jakarta’ya Türk Hava Yolları’nın (THY) 2015 Mayıs’ında başlatacağı direkt seferler, turizm sektöründe heyecan yarattı. Fiyatlarının da daha ekonomik hale gelmesiyle Bali turlarında patlama bekleniyor.

turizm turları Haberi

turizm turları

Erken rezervasyon kapsamında Ramazan paketlerini bitiren tur şirketleri, Kurban Bayramı için satışlarına geçti. Yaklaşık 100 bin kişinin tura çıkacağı Kurban Bayramında paket fiyatları, 200 euro ile 5 bin euro arasında değişiyor. İç pazarda da Antalya ve Ege kıyıları, önceki yıllardaki hareketliliği yakaladı.


Hareketlilik yaşanıyor

Turizimcilerin çizdiği iyimser tablo, istatistiklerde de kendini gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan turizm verilerine göre, Gezi Parkı protestolarının damgasını vurduğu haziran ayında Türkiye’ye gelen turist sayısında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.9’luk artış yaşandı. Aynı hareketlilik yerli turistlerde de yaşanıyor.


Haziran ayında 20 günlük bir bekleme süresi geçirdiklerini anlatan Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, temmuz ile birlikte satışlarda ciddi bir hareketlilik yaşadıklarını ve kıyıların dolmaya başladığını anlattı.

Ramazan ayı paketlerinin daha çok erken rezervasyon...