22 / 07 / 2024

turizm yeşil yıldız nedir

turizm yeşil yıldız nedir

Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, turizmde hedef büyüten Türkiye'nin, hem doğanın geleceği hem de su rezervlerinin azalma riskine karşı adımlar atması gerektiğini söyledi.

2023'ün yıldızı arsa yatırımı oldu!

Son dönemlerde arsa yatırımına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral arsa yatırımlarının 2023 yılının yıldızı olduğunu söyledi.

Dr Fatih Yıldız Asthetıc Sağlık Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Dr Fatih Yıldız Asthetıc Sağlık Ve Turizm Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Fatih Yıldız tarafından kuruldu.

Datça Yıldızı Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Datça Yıldızı Turizm Limited Şirketi Ümraniye'de Tuncay Yersel tarafından kuruldu.

5 Yıldız Otel Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

5 Yıldız Otel Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Aydın ortaklığında kuruldu.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne 200 bungalov yapılacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine 200 bungalov daha yapılacağını belirtti.

Sarıyıldız Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sarıyıldız Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta 700 bin TL sermaye bedeli ile Murat Sarıyıldız ve Ayhan Sarıyıldız tarafından kuruldu.

Of Yıldız İnşaat Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Of Yıldız İnşaat Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aysun Ocak, Elif Yıldız ve Mehmet Köksal ortaklığında kuruldu.

Parlak Yıldız Restoran İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Khalid Turizm Şubesi açıldı!

Parlak Yıldız Restoran İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Khalid Turizm Şubesi bugün Beylikdüzü'nde 130 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Otellerdeki Yeşil Yıldız uygulamasına çevre ödülü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen ‘Yeşil Yıldız’ uygulaması ‘en iyiler’ arasında gösterildi ve ‘Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Mamak, başkentin yükselen yıldızı oldu!

Kentsel dönüşümle Başkent’in yükselen yıldızı olan Mamak büyük yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ilçeye gelen yatırımcıları yalnız bırakmıyor.

Öz Yıldız Grup İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Yıldız Grup İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şakir Yıldız tarafından 200 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Esenyurt, İnönü Mahallesi, 354 Sokak'ta kuruldu.

Yeşil Yıldızlı otellerin yüzde 53'ü Antalya'da!

Kültür ve Turizm Bakanlığın'dan Yeşil Yıldız belgesi alan turizm işletmelerinin yarıdan fazlası Antalya'da faaliyet gösteriyor. Türkiye'de 300 "Yeşil Yıldız belgeli konaklama tesisi bulunuyor. İllere göre dağılım incelendiğinde 159 tesisle ilk sırayı Anta

7 Yıldız Yaşar Yalçın İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

7 Yıldız Yaşar Yalçın İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yaşar Yalçın tarafından 20 bin TL sermaye ile 29 Ocak'ta Kağıthane, Nurtepe Mahallesi, Ayyüzlü Sokak'ta kuruldu.

turizm yeşil yıldız nedir Haberi

turizm yeşil yıldız nedir


Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, turizmde hedef büyüten Türkiye'nin, hem doğanın geleceği hem de su rezervlerinin azalma riskine karşı adımlar atması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin dünyada en çok turist çeken 6'ncı ülke olduğunu, 2023 yılında 63 milyon turistin hedeflendiğini dile getiren Prof. Dr. İçöz, "Turizm hedeflerine ulaşırken, doğaya duyarlı turizm tesislerine yönelmeliyiz" dedi. Dünyada, su ve enerji tasarrufu sağlayan ve bu sayede doğanın kirlenmesine engel olan 'Yeşil Otel'lerin sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Prof. Dr. İçöz, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 1993'te başlattığı çevreye duyarlı tesislere verilen 'yeşil yıldız'a sahip tesis sayısı 125'e ulaştı" dedi. Türkiye'de, 'yeşil yıldız' unvanına sahip turistik tesisler arasında 64 tesis ile Antalya başı çekiyor. İstanbul 14 tesisle 2'inci sırada yer...