24 / 05 / 2024

turizmde 2014 sezonu nasıl geçecek

turizmde 2014 sezonu nasıl geçecek

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık. turizm sektörünün 2013 yılında çok iyi performans sergilediğini, 2014 yılında da benzer bir trendin oluşacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Fevzi Gümrükçüoğlu: Bu sezon turizmde rekor kırarız!

Turizm sezonu öncesinde değerlendirme toplantısı düzenleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu sezon turizmde büyük bir rekor kırarız” dedi.

Corendon Turizm Grubu 2 otel daha açtı!

2014 sezonu itibariyle otelcilik sektöründe büyük bir atak yaparak adından sıkça söz ettiren Corendon Turizm Grubu, bünyesine 2 yeni otel daha eklediğini açıkladı.

FerYapı Asya Basketbol Ligi 2014-2015 sezonunu 19 Mayıs'ta kapattı!

Geleceğin projelerini hayata geçiren FerYapı’nın sponsor olduğu ‘Feryapı Asya Lig 2014-2015 sezonu’, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda şenliklerle sonlandı.

Türkiye turizmde 2014'ü en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı!

Türkiye 2014 yılını Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan Türkiye otellerinde ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

TUI: Turizmde 2014 rakamları tutturulabilir!

Alanya Tanıtma Vakfı yetkililerinin Hollanda'da görüştüğü TUI yöneticileri, “ 2014’ün rakamsal verileri 2015’ te tutturulabilir ” derken Corendon yöneticileri ise “ Daralma var ” dedi.

Antalya 2014'te turist rekoru kırdı!

Antalya turizmde yeni bir rekor daha kırdı. Kente gelen turist sayısı 406 bin kişi artarak 11 milyon 941 bin 954'e ulaştı Antalya 2014 yılını rekorla kapattı.

Babadağ'da kış sezonu açıldı!

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan 2014'te paraşütle atlayanların sayısı 2013 yılına göre yüzde 22 artarak, 165 bine yaklaştı. Babadağ'da kış sezonu açıldı.

Kas Grup Sektörler Ligi 2014 sezonunda şampiyon oldu!

Sektörler Ligi 2014 sezonu final maçı öncesinde atılan tarihi penaltılardan sonra, güçlü rakibi Fırat Boru karşısında son saniye ye kadar mücadele eden Kas Grubun yüzü son düdükle güldü.

İzmir'de turizm yüzde 30 oranında büyüdü!

Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir, turizmde 2014 yılında kötü bir dönem geçirse de son 9 yılda yatak kapasitesini ve turizm işletmeli tesis sayısını yüzde 30 artırdı.

İzmir'deki turizm tesisi sayısı 220'ye ulaştı!

Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir, turizmde 2014 yılında kötü bir dönem geçirse de son 9 yılda yatak kapasitesini ve turizm işletmeli tesis sayısını yüzde 30 artırdı.

Eleman arayışı perakende ve turizmde arttı!

Eleman arayışı perakende ve turizmde arttı. Yenibiris.com, İstihdam Raporu’nun 2014 üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Temmuz, ağustos ve eylül ortalamasına göre perakende en çok iş ilanı veren sektör oldu.

turizmde 2014 sezonu nasıl geçecek Haberi

turizmde 2014 sezonu nasıl geçecek


Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık. turizm sektörünün 2013 yılında çok iyi performans sergilediğini, 2014 yılında da benzer bir trendin oluşacağını tahmin etliklerini bildirdi. 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen toplantıda, Antalya'da faaliyet gösteren turizmciler bir araya geldi. 

Toplantının açılışında konuşan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, SGK'nın kayıtlarına bakıldığında bölgede yazın sektörde 200 bin kişinin çalıştığını, kışın ise bu sayının 80 binlere kadar düştüğünü söyledi. 

Antalya'nın kışın da cazip hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Hacısüleyman, "Belki kışın yaz mevsimindeki kadar turist gelmeyebilir, bunu biliyoruz. Fakat cazibe merkezleri yaratırsak belki mevsimler arasındaki farkı biraz daha kapatabiliriz" diye konuştu. 

TÜROFED Başkanı Osman Ayık da sektörün 2013 yılında çok iyi performans gösterdiğini, hem Antalya'da hem de Türkiye genelinde beklentilerin üst sınırında bir büyüme...