29 / 04 / 2024

Turizmde 90 proje için yatırım teşvik belgesi

Turizmde 90 proje için yatırım teşvik belgesi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinden (AKTOB) derlenen verilere göre, ocak-mart döneminde Türkiye'de 69'u yeni yatırım olmak üzere 90 tesis projesi yatırım teşviklerinden yararlandı.

Türkiye'de ilk olacak 'Sosyal Hizmetler Kampüsü' inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin hazırladığı proje ile temeli atılan Türkiye'de bir ilk olacak Sosyal Hizmetler Kampüsü'nün yüzde 90'ı tamamlandı.

TOKİ'den 90 yeni proje müjdesi! 3+1 konutlar 1.400 TL taksitle satılıyor!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 90 yeni projeyi satışa çıkardı. İşte detaylar...

Lens İstanbul'da 1+1 peşinatları 90 bin TL!

Lens İstanbul'da 1+1 peşinatları 90 bin TL'den başlıyor. 1+0, 1+1, 2+1, 2+1 loft, 3+1 loft, 4+1 loft daire tiplerine yer verilen proje 5 bloktan oluşuyor. 

Samsun 19 Mayıs Barajı'nın yüzde 90'ı tamam!

DSİ tarafından Samsun'da yapımı devam eden 19 Mayıs Barajı'nın yüzde 90'ı tamamlandı. 70 milyon lira yatırım bedeline sahip barajın Samsun için çok önemli bir proje olduğunu belirtildi.

Fiyap'tan İzmir'e 90 konutluk proje geliyor!

Fiyap ortaklarından İbrahim Kayhan, "2016 yılı içinde birçok yeni proje bağlantılarımız oldu. Bozyaka'da kısa vadede başlamayı planladığımız çok katlı rezidans projemizle bölgeye yeni bir heyecan katacağımızı öngörüyorum" diye konuştu.

İşte kampanyalı 90 proje!

Önce Emlak Konut GYO 30 projesinde başlattı. Ardından GYODER üyesi 49 firma 119 proje ile katıldı. "Düşük faiz, uzun vade" kampanyası yoğun ilgi görüyor. Yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz oranı ve 120 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün...

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Tual Bahçekent satışa çıktı! 1 milyar 90 milyon TL'lik yatırım!

Dağ Mühendislik ve Emlak Konut GYO imzasıyla hayata geçen Tual Bahçekent projesinin lansman toplantısı gerçekleşti. Teslimlerinin 2.5 yıl sonra gerçekleşmesi planlanan proje 1 milyar 90 milyon TL'lik yatırımla inşa ediliyor.

Yozgat Sorgun TOKİ Hastanesi'nin yüzde 90'ı tamam!

Sorgun ilçesine TOKİ tarafından yaptırılan 250 yataklı yeni hastane inşaatında sona yaklaşıldığı bildirildi. Hastanenin proje müdürü Faruk Yılmaz, hastane inşaatının yüzde 90’ının tamamlandığını belirtti.

Huzurlu İnşaat Beylikdüzü'nde 90 milyon TL'lik yatırım yapacak!

Bugüne kadar Türkiye'nin birçok noktasında yüzlerce konut inşa eden Huzurlu inşaat, 90 milyon TL'lik yatırımla Beylikdüzü'nün en değerli noktasında yükselecek proje ile 500 konut ve ticari üniteler hayata geçirecek.

TOKİ'den turizmde çalışan alt gelir emekçilerine konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Turan, "Turizmde çalışan alt gelir grubu emekçilere konut yapacağız. Proje üst gelir grubundakileri kapsamıyor" dedi.

Esenler'de 90 bin güvensiz konut yenilenecek!

Dünyanın en büyük kentsel dönüşümü ve Türkiye'nin en büyük şehir parkı projesi Esenler'de başlıyor. Protokolü imzalanan mega proje sayesinde, 90 bin güvensiz konut yenilenecek.

Turizmde 90 projeye yatırım teşvik belgesi verildi!

Ekonomi Bakanlığınca, yılın ilk 3 aylık döneminde turizm sektöründe 90 tesis projesi için yatırım teşvik belgesi verildi.Türkiye'de 69'u yeni yatırım olmak üzere 90 tesis projesi yatırım teşviklerinden yararlandı.

Turizmde 90 proje için yatırım teşvik belgesi Haberi

Turizmde 90 proje için yatırım teşvik belgesi


Ekonomi Bakanlığınca, yılın ilk 3 aylık döneminde turizm sektöründe 90 tesis projesi için yatırım teşvik belgesi verildi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinden (AKTOB) derlenen verilere göre, ocak-mart döneminde Türkiye'de 69'u yeni yatırım olmak üzere 90 tesis projesi yatırım teşviklerinden yararlandı. Yeni yatırımların toplam bütçesi 1 milyar 9 milyon liraya ulaştı, Antalya 11 yeni projede 484 milyon lira ile en büyük payı aldı. 


Antalya'yı İstanbul, Aydın, Konya, Trabzon, İzmir, Muğla, Nevşehir ve Ankara takip etti. Yılın ilk 3 aylık döneminde teşvik alan alan 90 tesiste 18 bin 585 yeni yatak yer alacak. Bu yatırımlarla 4 bin 249 kişiye yeni istihdam olanağı sağlanacak. Teşvik belgesi alan yatırımlar, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi. KDV istisnası, gümrük...