17 / 05 / 2024

turizmde alternatif

turizmde alternatif

10 yıl içerisinde dünyada adeta bir trend haline dönüşen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi (MICE - Meeting - Incentive - Congress - Event), Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Oya Narin: Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin RE360 Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor" dedi.

İşiten Türkiye projesi hazırlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizmde alternatif oluşturma ve işitme engellilerin kültür ile turizm değerlerinden daha fazla yararlanabilmeleri amacıyla "İşiten Türkiye Projesi" hazırlandı.

Kayseri OSB'ye alternatif yol!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 29. Sokak ile Sakarya Mahallesi Avize Sokak arasında yer alan bölgede çok amaçlı, geniş ve 3 kilometre uzunluğunda alternatif yeni bir yol açıldığını söyledi.

Mehmet İşler: Turizmde fiyat kırarsak 3 yılda düzeltemeyiz!

ETİK Başkanı Mehmet İşler, terör olaylarının bahane edilerek turizmde fiyat baskısı olduğunu, sektörün buna karşı ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. İşler, "Taviz verirsek, fiyat kırarsak, üç yılda düzeltemeyiz" dedi.

Bolu Dağ Kızağı ve teleferik projelerinde sona gelindi!

'Bolu Alternatif Turizmde rekabet gücünü Dağ Kızağı ve Teleferik Projesi çalışmalarıyla artırıyor' isimli projenin tüm detayları tamamlandı. Bütçesinin 130 bin lira olduğu proje ihalesinin bu hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

İsmail Hakkı Edebali: Cumalıkızık'ı turizmde iyi noktaya getireceğiz!

Yıldırım Belediye Başkanı ismail Hakkı Edebali, "Esas işimiz bundan sonra başlıyor. Cumalıkızık'ı turizmde belli bir noktaya getirmek için daha nitelikli işler yapmalıyız." dedi.

Kırklareli alternatif Turizm projesi çalışmaları devam ediyor!

Alpullu Belediyesi ile Bulgaristan'ın Madzhrovo Belediyesi işbirliğinde yürütülen "Alternatif Turizm, Birlikte Daha Fazlasını Yapalım Projesi" sürüyor. Belediye Başkanı Sami Kırcı, proje kapsamında beldenin çamlık alanında rekreasyon alam oluşturulduğun

TUROB'tan alternatif turizm ödülü!

TUROB geleneksel öğle yemeği Titanic Business Bayrampaşa Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantıda Antalya Olimpos'taki Kadir'in Ağaç Evleri'nin sahibi Kadir Kaya'ya da alternatif turizmdeki öncülüğünden dolayı teşekkür plaketi sunuldu.

DLST Euroasia Alternatif Yaşam Alanları İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DLST Euroasia Alternatif Yaşam Alanları İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi, Domus Living Solutions Korlatolt Felel tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 27 Mayıs'ta kuruldu.

Bursa Ata Mahallesi'ni Atatepe'ye bağlayacak alternatif yol!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa yolundan Ata Mahallesini Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesislerine bağlayacak alternatif yol çalışmalarının başladığını açıkladı. Yol çalışması ile Ata Mahallesini Atatepe yolu ile buluşacak.

Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu 3. dönem başvuruları başladı!

Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle sürdürülebilir turizmle destek vermek amacıyla hayata geçirilen 'Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu'nun üçüncü dönem başvuruları başladı

Alternatif Lojistik, deprem için 27 merkez kuracak!

'Sıfırıncı dakika müdahale’ hedefiyle ülke çapında 27 lojistik merkezi kuruluyor. İşletme ve tüm taşıma işlerini Alternatif Lojistik üstlendi. İstanbul için Kocaeli'de büyük bir merkez inşa ediliyor.

turizmde alternatif Haberi

turizmde alternatif

10 yıl içerisinde dünyada adeta bir trend haline dönüşen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi (MICE - Meeting - Incentive - Congress - Event), Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü. Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını oluşturan MICE turizmi. 26 milyar dolarlık Türk turizm gelirlerinin henüz yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor. Gözde turizm alanında liderliği Amerika üstlenirken, Türkiye ise Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya ve Hindistan'ın da gerisinde 18'inci sırada yer alıyor. Tourismo Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kızıltan, bu tip kurumsal etkinliklerin genel olarak çalışanların eğitimi, yönetimsel karar ve mesajların paylaşılması ile performans değerlendirmesi gibi amaçlarla gerçekleştirildiğini...