05 / 05 / 2024

Turizmde Bizi Neler Bekliyor paneli

Turizmde Bizi Neler Bekliyor paneli

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) tarafından "2016’da Turizmde Bizi Neler Bekliyor?" konulu panel düzenlendi, panele Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ve Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da katıldı...

Türkiye de zincirleme krize girecek ülkeler listesine girdi! Tehlike git gide yaklaşıyor

Dünyayı çepeçevre saran ekonomik sarsıntı gelişmekte olan ülkelerin zincirleme şekilde krize girmesine neden olacak uyarısı yapıldı. Türkiye'de temerrüde giren ülkeler listesinde yer alıyor. Peki uzmanlar ne diyor bizi neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektöründe 2019'da bizi neler bekliyor?

Uzun yıllardır gayrimenkul sektöründe hizmet veren Gayrimenkul Danışması Sühran Aras 2018 yılı  ve 2019 yılının ilk çeyreğini değerlendirdi.

Turizmin geleceği Kuşadası'nda masaya yatırıldı!

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) tarafından "2016’da Turizmde Bizi Neler Bekliyor?" konulu panel düzenlendi, panele Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ve Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da katıldı...

Sit alanına neler yapılabilir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı kimi alanları koruma altına alarak buralardaki yapılaşmaları sınırlandırabiliyor. Koruma altına alınan alanlar sit alanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sit alanına neler yapılabilir?

Mehmet İşler: Turizmde fiyat kırarsak 3 yılda düzeltemeyiz!

ETİK Başkanı Mehmet İşler, terör olaylarının bahane edilerek turizmde fiyat baskısı olduğunu, sektörün buna karşı ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. İşler, "Taviz verirsek, fiyat kırarsak, üç yılda düzeltemeyiz" dedi.

Kat mülkiyeti almak için neler gerekli?

Bir yapının inşaat çalışmalarının bittiğini ve iskan izninin de alındığını düşünelim. Kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyeti almak için neler gerekli? İşte yanıtı..

Neler haczedilemez?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı haciz mevzuatına göre kimi mallar haczedilemiyor. Peki, neler haczedilemez? İşte yanıtı..

Ev kredisi için neler gerekli?

Krediye uygun bir ev için yapılan kredi başvurusu kişinin gelir ve kredi durumunun da elvermesi halinde onaylanıyor. Peki, ev kredisi için neler gerekli? İşte yanıtı..

İsmail Hakkı Edebali: Cumalıkızık'ı turizmde iyi noktaya getireceğiz!

Yıldırım Belediye Başkanı ismail Hakkı Edebali, "Esas işimiz bundan sonra başlıyor. Cumalıkızık'ı turizmde belli bir noktaya getirmek için daha nitelikli işler yapmalıyız." dedi.

Daire satışında neler gerekli?

Tapudan alınan randevu günü ve saatinde gerekli iki tarafın da gerekli belgeler ile birlikta bulunması gerekiyor. Peki, daire satışında neler gerekli? Satıcıdan hangi belgeler istenir? Alıcıdan hangileri istenir?

İskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı almak için neler gerekli?

Konut alırken para kaybetmemek için neler yapılmalı?

Konut alırken dolandırılmamak ve para kaybetmemek için neler yapılmalı? Bilmediğiniz, tanımadığınız kişilere kapora verip dolandırılma riskine karşı gayrimenkul danışmanları kanalıyla alım yaparak dolandırılmaktan korunabilirsiniz.

Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Devremülk alıcısı ile satıcısı arasında yapılan sözleşmeye devremülk sözleşmesi deniyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesinde neler olmalı?

Turizmde Bizi Neler Bekliyor paneli Haberi

Turizmde Bizi Neler Bekliyor paneli


Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) tarafından "2016’da Turizmde Bizi Neler Bekliyor?" konulu panel düzenlendi.

Kuşadası Double Tree Hilton Otelde gerçekleştirilen panele, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek ile turizmciler ve turizm fakültesi öğrencileri katıldı.

Panelin açılışında konuşan KODER Başkanı ve 5 yıldızlı Korumar Oteli’nin Genel Müdürü Tacettin Özden, turizmde sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını belirterek, şehirlerin cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Turizmde ilk kez krizle karşılaşmadıklarını kaydeden KODER Başkanı Özden, “Bu bizim ilk krizimiz değil. Krizler konusunda oldukça tecrübeliyiz. Dolayısıyla bizim birlikte hareket etmemiz lazım. Strese girmememiz, panik yapmamamız lazım. Önümüzde belirsiz bir turizm süreci var. Önümüzde birçok belirsizlik...