24 / 07 / 2024

Turizmde çeşitlilik

Turizmde çeşitlilik

İzmir'e 2014 Ocak ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2013 Ocak ayına göre yüzde 3,12 düşerek 22 bin 213 oldu. İzmir'deki düşüşlerin büyük oranda deniz yolu ile girişlerden kaynaklandığı dikkat çekti.

Türkiye'nin en genç şehri açıklandı! Peki, hangi şehir kaç yaşında?

Türkiye, 84 milyon 680 bin 273 kişilik nüfusu ile büyük bir genişliğe sahip bir ülkedir. Buna göre, arklı yaş grupları ise bu çeşitlilik içerisinde en çok dikkat çeken konulardan birisi oluyor. Elde edilen veriler kapsamında ise yaş ortalamasına göre en genç ve en yaşlı şehirler açıklandı. İşte habe

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Tarımda çiftçileri sevindirecek haber! O ürünümüzü kapış kapış almaya geliyorlar

Tarımda Türk çiftçilerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. İddiaya göre gıda ithalatında çeşitlilik yaratmak isteyen Malezya, Türkiye'den buğday unu almak için harekete geçiyor.

Bulaşık Makinesi Arayanlar İçin, Bosch Mart 2022 Fiyat Listesi…

Söz konusu bulaşık olunca ilk akla gelen markalardan biri Bosch, bulaşık makinelerinde sunduğu çeşitlilik ve özellikleriyle dikkat çekiyor. Her bütçeye uygun Bosch bulaşık makineleri ve fiyatlarını sizler için inceledik…

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

Zeytinburnu, ulaşım ağının çeşitlilik kazanmasıyla geliri yüksek yatırımcılar tarafından da tercih edilir oldu. Özellikle sahil bölgesinde yer alan projeler gün geçtikçe katlanıyor. Peki Zeytinburnu'nda konut fiyatlarında son durum ne?

İspanya'da restoran ve bar sahiplerinden kira yardımı Mart 2021'e kadar uzatılsın talebi! 

İspanya'da restoran ve bar sahipleri, İspanya'nın gayrisafi milli hasılasında yüzde 6,5, turizmde yüzde 15'lik paya sahip olduklarına dikkat çekerek, sektöre ilişkin kira yardımı, kısa çalışma ödeneğinin Mart 2021'e kadar uzatılmasını talep etti...

Bekir Pakdemirli: Biyolojik çeşitlilik ekonomimize kazandırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'deki biyolojik çeşitliliğin ekonomiye kazandırılacağını belirterek, "Genetik kaynaklarımıza dayalı fikri mülkiyet haklarından ülkemizin faydalanmasının önü açılacak." dedi.

Oya Narin: Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin RE360 Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor" dedi.

Miami Okan Tower'ın lansmanı yapıldı!

İnşaat sektörü dahil, turizmde, eğitimde, sağlıkta ve gıdada 50 yıllık tecrübeye sahip Okan Grubu’nun yeni projesi 70 katlı Okan Tower Miami satışa çıktı.

Kurumsal yatırımcıların yeni gözdesi ticari gayrimenkul!

Yatırım fonları ve emeklilik şirketleri arasında ticari gayrimenkule yatırım yapmak son dönemde yükselen trend haline gelirken, yatırımda çeşitlilik ve getiri ticari gayrimenkulün yıldızını parlatıyor.

Guardian Glass, Mimari Tasarım Zirvesi'nde!

Guardian Glass, 14-15 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Mimari Tasarım Zirvesi”nde, farklı yapı tiplerine ve ihtiyaçlara cevap verir nitelikte, hem görsel, hem teknik, hem de ekonomik anlamda zengin çeşitlilik sunan ürün yelpazesini sektör profesyonelleriyle buluşturacak.

Milli park ve koruma alanları TBMM'de konu oldu!

Tabiatı koruma alanlarına, su ve biyolojik çeşitlilik mevzuat taslakları TBMM'de konu oldu. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kartal Hukukçular Towers ulaşım kolaylığı sağlıyor!

İstanbul Kartal’ın prestijli binası Hukukçular Towers, ofislerinde sağladığı hizmetler ve teknolojik alt yapıyla ön plana çıkıyor. Hukukçular Towers, her yere sağladığı hızlı, kolay ulaşım ve avlu alanında sunduğu çeşitlilik ile iş hayatına rahatlık katıyor.

Turizmde çeşitlilik Haberi

Turizmde çeşitlilik

Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürlüğü'nün rakamlarına göre İzmir, 2014'e yabancı ziyaretçide düşüşle başladı. İzmir'e Ocak ayı boyunca havayolu ile gelen yabancı ziyaretçilerin sayısı yüzde 25,65 oranında artarak 13 bin 276 olurken, deniz yolu ile gelenlerin sayısı ise yüzde 27,71 azalarak 8 bin 937'ye indi. Toplamda ise İzmir'e havayolu ve denizyolu girişleri yüzde 3,12'lük düşüşle 22 bin 213 oldu. 


İzmir, havayolu taşımacılığında ise geçen yılın aynı dönemine göre artışla başladı. Ancak kruvaziyerdeki düşüşle birlikte yaşanan kan kaybı İzmir'in 2014'e düşüşle başlamasına neden oldu. İzmir'e 2014'ün Ocak ayında gelen turistlerin ülkelere göre dağılımında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,76'lık artışla 7 bin 597'sini Alman, yüzde 35,28'lik düşüşle 2 bin 519'unu İtalyan, yüzde 6,08'lik artış ile bin 693'ünü Fransız, yüzde...