30 / 04 / 2024

turizmde ne yapabiliriz toplantısı

turizmde ne yapabiliriz toplantısı

RİZE'DE " Turizmde Ne Yapabiliriz " toplantısı yapıldı. Rize Valisi Ersin Yazıcı turizmle ilgili yeni projeler geliştirdiklerini söyledi Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası 'nda düzenlendi.

Rize'de turizmde ne yapabiliriz toplantısı yapıldı!

RİZE'DE "Turizmde Ne Yapabiliriz" toplantısı yapıldı. Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda düzenlenen toplantıda turizmle ilgili yeni projeler turizm sektörünün temsilcileri ile vatandaşların katılımı ile konuşuldu...

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

Ailenin tek evine haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Köyde babamın tek evi var. Birine kefilliğinden dolayı varlık şirketi oturduğu evi icradan satılığa çıkardı. Babamın köydeki evi satılır mı? Evde babam ve annem oturuyor. Başka oturacak evleri yok. Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Apartman yöneticisi bunu yapıyorsa dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda ayda 80 TL aidat ve 5 TL kapıcı tazminatı olarak 85 TL toplanıyor. Ancak son günlerde öğrendik ki yöneticimiz kapıcı tazminatından 9 bin TL harcamış. Bu durumda ne yapabiliriz? ' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Üvey kardeşi olanlar dikkat! Miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam 69 yaşında ikinci evliliğini yapmış. Ben ikinci evliliğinden çocuğuyum, birinci evliliğinden de çocukları var. Annemle birlikte babam adına taksitleri ödediğimiz, babamın üzerine kayıtlı ev var. Kardeşlerimin pay almaması için ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji üreten evler yapabiliriz!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ''Avrupa’da öne çıkan ‘sıfır enerjili evler’in ötesinde, değil enerji tüketen, üreten evler yapabiliriz'' diye konuştu.

Reddi miras nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcam öldü. Ertesi gün amcaoğlum 2 kız kardeşini notere götürüp reddi miras yaptırmış. Başkasının üzerine de malları yapmış. Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

İnşaatı bitiremeyen müteahhite dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Arsamızı müteahhide verdik ancak 6 ay önce bitmesi gereken inşaat hâlâ bitmedi. Yakınlarda biteceği de yok. Müteahhide karşı ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı

Siteden toplu yapıya geçilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'İki parselden oluşan bir sitede daire sahibiyim. Bir parselde 4 konut, diğer parselde 7 konut var. Parsellerde sekiz konuttan az olduğu için kat mülkiyeti çerçevesinde yönetimi kuramıyoruz. Bu durumda ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’ı keşfetti!

Turizmde öne çıkan KKTC, gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi oldu. Türkiye, Mısır, İsrail, Lübnan gibi komşularına kıyasla konut fiyatlarının daha düşük olması, adayı cazip hale getiriyor.

Borçlunun malı yoksa icra nasıl yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamın üzerine olan dükkandaki kiracıyı tahliye ettik. Borçlarını icra yoluyla almak istedik, tahsil edemedik. Bu durumda ne yapabiliriz, herhangi bir cezai müeyyidesi yok mu?' sorusunu yanıtladı.

İhtilaflı ev için istimlak bedeli alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam 1984’te Manisa’dan bir ev aldı. Evin satışı için bir işlem yapılmamış. Çünkü evin ihtilaflı olduğu söylenmiş. Bu yerde istimlaklar oldu ve istimlak bedelini eski malikler aldı. Buna karşı ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Kat mülkiyeti tesisi için iskan izni alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif tarafından 24 daireli bir apartman yapıldı, 2 dairesi kooperatifin, geri kalanlar ortakların oldu. Zamanında iskan alınsaydı 8.000 TL masraf gerekiyordu, şimdi 110.000 TL ödedik. Biz bu 2 daire için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

turizmde ne yapabiliriz toplantısı Haberi

turizmde ne yapabiliriz toplantısı

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda gerçekleşen toplantıya Rize Valisi Ersin Yazıcı, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, sivil toplum kuruluşları ve turizm sektörünün temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 


Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, havalimanı, çevre yolu ve Ovit Tüneli çalışmalarının bitmesiyle Rize'nin çehresinin değişeceğini söyledi. 

Rize'nin turizmde başarılı olacağına inandığını ifade eden Yazıcı, "Ayder Yaylası flora çeşitliliği açısından oldukça zengin bir yapıya sahip. Yabancı ülke vatandaşlarının özellikle Ayder Yaylası ile ilimizin doğa turizmi potansiyeline ilgilerini arttırmak ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak benim nezaretimde çeşitli projeler geliştirilmektedir" dedi. 


Yazıcı, Rize'de doğa, deniz, kültür, tarih, sanat, çay, sağlıklı yaşam, yaylalar, eko-turizm, spor gibi turizmin gelişmesine katkı sağlayacak alanların olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bunu...