01 / 05 / 2024

Turizme ayrılan alanlar

Turizme ayrılan alanlar

Kültür ve Turizm Bakanlığının önerisi ve Bakanlar Kurulu Kararıyla tespit ve ilan edilen Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi nedir? Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi nerelerdir? İşte yanıtı...

Kendi isteğiyle işten ayrılan tazminat alabilir mi? SGK Uzmanı şartları tek tek açıkladı! 

Milyonlarca çalışan, kendilerinin işten ayrılmaları halinde kıdem tazminatı alıp alamayacaklarını merakla araştırıyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, şartları tek tek sıraladı...

Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu için ayrılan kaynak 1.2 milyar Euro!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı ve Narlıdere Metrosu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Tarımda 2023 bütçesi belli oldu! Tarıma 2023 için 133,7 milyar TL bütçe ayrıldı! 

Tarım ve Orman Bakanlığına gelecek sene ayrılan bütçe, bu seneye kıyasla yüzde 33,7 artırıldı ve 133 milyar 682 milyon 205 bin Türk Lirası'na yükseldi. İşte ayrıntılar...

Memuriyetten ayrılanlar yeniden memur olabilir mi? İşte detaylar!

Memuriyetten ayrılan kişiler yeniden memur olabilir mi sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte detaylar!

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

İstanbul depremi için ayrılan bütçe millet bahçelerinin gerisinde kaldı!

TOKİ’nin İstanbul’un üç farklı ilçesinde inşa ettireceği millet bahçeleri için ayrılan toplam kaynak, deprem güçlendirme çalışmaları için ayrılan 800 bin TL’yi geçti ve 96,8 milyon TL oldu.

2022 bütçesinde şehir hastaneleri için 14.1 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

2022 yılı bütçesinde sağlık için ayrılan kaynakta en büyük payın sahibi şehir hastaneleri oldu. Şehir hastanelerinin kiraları için 14 milyar 91 milyon 904 bin TL ödeme yapılacak. 

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

İstanbul'da deprem için 800 bin TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Strateji ve Geliştirme Başkanlığı, “İstanbul’a 2021 yılında bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir?” sorusuna yanıt verdi. Yanıtta ayrılan kaynağın 800 bin Türk Lirası olduğunu ifade etti. 

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılaşmaya açılan alanlar TBMM gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılaşmaya açılan alanlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Turizme ayrılan alanlar Haberi

Turizme ayrılan alanlar

Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi nedir?

Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi; Tarihi ve kültürel değerlerin yoğun olarak yer aldığı veya turizm potansiyelinin yüksek olduğu yöreleri korumak, kullanmak, sektörel kalkınmayı ve planlı gelişimi sağlamak amacıyla değerlendirmek üzere sınırları Bakanlığın önerisi ve Bakanlar Kurulu Kararıyla tespit ve ilan edilen bölgelere deniyor.


Turizme ayrılan alanlar için öncelikle yapılacak işlemler Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Turizme ayrılan alanlar:

MADDE 5 - (1) Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezleri içinde ve dışındaki kamu taşınmazlarından tarihi, kültürel ve doğal değerler, turizm potansiyeli, altyapı kolaylığı, sektörel kalkınma, planlı gelişme, turizm çeşitliliği, mahalli özellikler gibi nedenlerle öncelikle turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülenler Bakanlıkça saptanır.


(2) Bu gibi alanlara...