29 / 04 / 2024

turizmin gerilemesinin sebepleri

turizmin gerilemesinin sebepleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya'nın siyasi ve ekonomik durumunun Antalya'yı olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Budak, Ekim ayında Rusya ekonomisinin daha da gerilediğini söyledi.

Paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Paylı mülkiyette bir paydaşın, paydaşlıktan çıkarılması için dava açılabiliyor. Peki, paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Kiracıdan kaynaklanan fesih sebepleri!

Kira sözleşmesi kiracıdan kaynaklanan sebeplerle dava yoluyla feshedilebiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan fesih sebepleri nelerdir?

Metro Market turizmin yoğun olduğu 3 bölgede mağaza açtı!

Metro Toptancı Market sahil şeridi olarak adlandırılan turizmin yoğun olduğu Ayvalık ve Fethiye ile birlikte Antalya'daki ikinci mağazasını da hizmete sundu.

Kooperatif dağılma sebepleri nelerdir?

Kooperatif adını ancak Kooperatifler kanununa göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Kooperatifler kanunen bazı durumlarda ise dağılabiliyor. Peki, kooperatif dağılma sebepleri nelerdir? İşte kooperatif dağılma sebepleri..

Vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri!

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekalet sözleşmesi oluyor. Peki, vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri nelerdir?

Kira kanununa göre tahliye sebepleri!

Taşınmaz kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren uygulamaya göre haklı gerekçe olmasan kiracı tahliye edilemiyor. İşte kira kanununa göre tahliye sebepleri..

Mirastan çıkarma sebepleri!

Mirasbırakan kimse, yasal mirasçılarını ardında bıraktığı mirastan yoksun edebiliyor. Ancak bunun için haklı nedenlerin meydana gelmesi gerekiyor. Peki, mirastan nasıl çıkarılır? İşte mirastan çıkarma sebepleri...

Kiracıdan kaynaklanan tahliye sebepleri nelerdir?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kiracını her istediği zaman tahliye edemiyor. Ancak, gereksinim, yeninden inşa ve imar ile yeni malikin gereksinimi durumlarında kiracıdan tahliyesi istenebiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan tahliye sebepleri neler

1988 yılında ''Sıraevler'', turizmin hizmetine girecekmiş!

1988 yılında Akaretler Yokuşu'ndaki Sıravler, restore edilerek turizmin hizmetine girecekmiş. Net Holding ve Ramada Otelcilik Şirketi tarafından 49 yllığına kiralanan 40 dükkanla 170 daireden oluşan binalar, ''yap-işlet-devret'' modeliyle işletilecekmiş.

Kadir'in Ağaç Evleri alternatif turizmin gözdesi!

TÜRKİYE'DE alternatif turizmin merkezi olarak gösterilen Antalya Olympos'taki ağaç evler yıllardır EMİTT'te ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Kadir'in Ağaç Evleri bu yıl da fuarda yerini alıyor..

Barış ve huzur turizmin en büyük sermayesi!

Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye’ de turizmin kalbi sayılacak, Sultanahmet’teki gibi saldırıların, İstanbul gibi kimlikli kentlere seyahatlerde tedirginlik yaratabileceğine dikkat çekti.

Taşkuyu Mağarası turizmin hizmetine açıldı!

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2006 yılında ortaya çıkarılan ve Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Taşkuyu Mağarası turizmin hizmetine girdi. Mehteran takımın verdiği konser ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının

Turizmin kalbi İzmir'de atmaya devam ediyor!

Turizmin kalbi İzmir'de atmaya devam ediyor. Türkiye'nin en büyük turizm fuarlarından Travel Turkey İzmir Fuarı, İtalya ve de Adıyaman'ın partnerliğinde, 900'e yakın firmanın katılımıyla açıldı

turizmin gerilemesinin sebepleri Haberi

turizmin gerilemesinin sebepleri

Ekimde Rusya pazarında yüzde 35'e yakın bir gerileme olduğuna dikkat çeken Budak, "Bu gerileme toplam aylık yabancı ziyaretçi sayısını da yüzde 5 düşürdü. Bu yıl ciddi bir büyüme bekliyorduk fakat 10 aylık dönemdeki yüzde 35'lik düşüş toplam büyümemizi de yüzde 4'e düşürdü." YÜZDE 40 DUŞUŞ Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkam Suat Çavuşoğlu da, ekonomide yaşanan hareketliliğin Rusya'dan çıkacak turist sayısında azalmaya sebep olacağını söyledi. "2015 yılı turizm sezonunda, yüzde 40'lara varan azalma bekliyoru" diyen Çavuşoğlu, rublede yaşanan düşüş ve doların yükselişinden, Rus tur firmaları ve Türkiye'deki otellerin önemli derecede etkilenmesinin beklendiğini aktardı. Çavuşoğlu, "Tur operatörü firmalar kendilerini revize etmedikleri ve büyümeye gittikleri takdirde iflas eder" dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise, Türkiye'ye...