18 / 05 / 2024

türjkiye turizmi

türjkiye turizmi

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 2014 raporundan derlenen bilgiye göre, son 60 yılda giderek çeşitlenen ve gelişen turizm sektörü, dünyada en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

Classic Gayrimenkul Pazarlama Sağlık Turizmi Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Classic Gayrimenkul Pazarlama Sağlık Turizmi Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 120 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Türker, Mehmet Ağaoğlu ve Mustafa Ağaoğlu ortaklığında kuruldu.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik teklifi komisyon tarafından kabul edildi! 

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu tarafından kabul edildi.

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Medi Chiron Sağlık Turizmi Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Medi Chiron Sağlık Turizmi Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Handan Piriştine ve Pınar Türk ortaklığıyla kuruldu.

Turizm teşviki yasalaştı!

Turizmi Teşvik Yasası’nda değişiklik getiren teklif dün kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bazı özel yetkiler verildi...

Müberra Eresin: Galataport'un bitmesini bekliyoruz!

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, "Galataport'un bitmesini ve Yenikapı'da liman yapılmasını bekliyoruz. Bunlar olduktan sonra Türkiye turizmi sıçrama yapacak" dedi...

İstanbul Havalimanı, geleceği kurtaracak en önemli yatırımlardan biri!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İstanbul Havalimanı'nın İstanbul turizmi ve Türkiye turizmi açısından geleceği kurtaracak en önemli yatırımlardan biri olduğunu belirtti...

2018'de turizm sektörü hareketlenecek!

Türkiye turizmi eski günlerine geri dönmeye hazırlanıyor. Turizm acentesi TUI, Türkiye'ye yönelik talebin arttığını açıkladı. 

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Bursa Sıcaksu'daki kamulaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Kastamonu'da kültür turizmi canlanacak!

Kastamonu Belediye turizmi canlandırmak için çalışmalar başlattı. arihi konaklar, çarşılar, sokak sağlıklaştırmaları ve meydan projeleriyle kültür turizmi yeniden hayat bulacak.

Isparta ve Burdur için Tabiat Turizmi Master Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 18 tesisin temel atma töreni için Isparta'ya gitti. Erdoğlu, "Isparta ve Burdur bölgesi için Tabiat Turizmi Master Planı'nı hazırladık." dedi.

türjkiye turizmi Haberi

türjkiye turizmi

Turizm sektörü, geçen yıl da ekonomik iyileşmede önemli bir etken olmayı sürdürdü, özellikle istihdam alanı çok önemli itici güç konumunu korudu. Dünyada son dönemlerde yaşanan krizlere rağmen turizm kesintisiz olarak gelişmeye devam ederken, dünya genelinde uluslararası ziyaretçi sayısı 1950'de 25 milyon, i980'de 278 milyon, 1995'te 527 milyon iken, geçen yıl 1 milyar 133 milyona ulaştı. 2030'a kadar 1,8 milyar yabancı ziyaretçi Yabancı ziyaretçilerin artışına bağlı olarak bu durum turizm gelirlerinin de artmasını sağladı. Dünyada turizm gelirleri 1950'de 2 milyar dolar, 1980'de 104 milyar dolar, 1995'te 415 milyar dolar iken 2014'te 1 trilyon 245 milyar dolara yükseldi. Uluslararası ziyaretçilerin artış göstermesine bağlı olarak yapılan tahminlere göre, ziyaretçi sayısının 2030'a kadar 1,8 milyara ulaşması bekleniyor. Yabancı ziyaretçi sayısında birinciliği 83,7 milyon...