12 / 05 / 2024

Türk Akımı için inşaat izni mi alınacak

Türk Akımı için inşaat izni mi alınacak

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rus doğalgazını Türkiye'nin Yunanistan sınırına taşıması öngörülen Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin gerçekleşebilmesi için en az iki hatta inşaat izni verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Türk ürünleri için kritik adım! Yüzde 1,5'tan yüzde 10'a yükseltildi

Ticaret Bakanlığı e-ihracatın, genel ihracattaki payının yüzde 10'a çıkarılması hedefiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Türk ürünlerinin ve markalarının dünyaya tanıtılmasında gerekli desteğin verileceği ifade edildi.

Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Dünyada kalitesiyle birinci sırada yer alan Türk fındığı için yeni bir tanıtım atağının startı verildi. Buna göre, hazırlanan  Giresun Ticaret Borsasınca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında hedef pazarlar arasına 15 yeni ülkeyi dahil etme

Türk Telekom’dan iş arayanlara görülmemiş müjde! Tam tamına 12 bin 900 lira maaş! Sakın tarihleri kaçırmayın

Türk Telekom, bünyesi dahiline istihdam edilmek üzere farklı unvanlarda uzman ve personel alımı gerçekleştiriyor. Türk Telekom’un personel alımı için unvanlar ise belirlendi. İş ilanları kapsamı dahilinde 12900 lira maaş ile 200’den fazla personel alımı gerçekleştiriyor.

Merkez Bankası, Türk vatandaşlığı için getirilen dövizi satın almaya başlıyor!

Gayrimenkul alımı dahil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanımı için Türkiye'ye getirilecek dövizlerin TCMB tarafından satın alınmasıyla ilgili uygulama bugün hayata geçirildi. 

Almanya'da Türk gençleri İdlib'de 90 konut yapımı için yardım topladı!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu, İdlib'de bulunan ihtiyaç sahipleri için başlatılan "İyilik Konutları" kampanyasına katkı sağladı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Tekfen'den Türkakımı için 98 milyon euroluk anlaşma!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tekfen'den Türkakımı için 98 milyon euroluk anlaşma yapıldı. 

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Türk Akımı için 340 milyon euroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattının geliştirmesi amacıyla 340 milyon euroluk yatırım sözleşmesi imzalandı

Türk Akımı'nda inşaat başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türk Akımı projesinde deniz kısmı için boru hattı inşaatının başladığını açıkladı.

Türk Akımı için inşaat izni mi alınacak Haberi

Türk Akımı için inşaat izni mi alınacak

Rusya, Türk Akımı projesinde en az iki hat için inşaat iznine ihtiyaç duyuyor.


Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rus doğalgazını Türkiye'nin Yunanistan sınırına taşıması öngörülen Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin gerçekleşebilmesi için en az iki hatta inşaat izni verilmesi gerektiğini söyledi.


G20 enerji bakanları zirvesine katılan Novak, basına yaptığı açıklamada, "Biri Türkiye, diğeri Avrupa için olacak" dedi.


Proje kapsamında paralel dört boru hattı aracılığıyla yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye üzerinden Güney Avrupa'ya taşınması hedefleniyor.


Boru hattının inşası için Yunanistan ile anlaşma imzalamış olan Rusya henüz Türkiye ile hükümetler arası anlaşmayı...