28 / 04 / 2024

Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Dünyada kalitesiyle birinci sırada yer alan Türk fındığı için yeni bir tanıtım atağının startı verildi. Buna göre, hazırlanan  Giresun Ticaret Borsasınca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında hedef pazarlar arasına 15 yeni ülkeyi dahil etme



Giresin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük,  Türk fındığının dünya çapında üstün özellikleriyle tanındığını belirterek, Türkiye'nin dünyada başlıca fındık üreticisi ve ihracatçısı olma özelliğine işaret etti.

Türkiye’nin bu konumunun muhafaza edilmesinin yanında daha da ileri taşınması gerektiğini vurgulayan Bölük,  bu çerçevede çeşitli çalışmalar yaptıklarını, Türkiye'nin fındık ihracatının daha da artması hedefiyle hazırladıkları UR-GE projesinin Ticaret Bakanlığı tarafından desteklendiğini ifade etti.

 Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Fındıkta yeni pazarlara yönelmenin önemli olduğunu anlatan Bölük, "Fındık ticareti gerçekleştiren, fındık işiyle uğraşan herkes, 'Fındığı daha çok nerede ve nasıl değerlendirebiliriz?' diye kafa yormaktadır. Biz de bu minvalde çalışmalar yürütüyoruz, yeni pazarların peşinde koşuyoruz’ diye konuştu.

ÇİN, MEKSİKA VE BREZİLYA HEDEF PAZARLAR ARASINDA

Hazırlığını tamamladıkları proje  yoluyla fındığın en az satışı olan ancak satılma potansiyeli de bulunan ülkeleri tespit ederek tanıtım gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Bölük, şöyle devam etti:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön