16 / 05 / 2024

türk akımı türkiye ve rusya

türk akımı türkiye ve rusya

Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmazlık çözüldü... Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı projesinin ilk ayağının inşasında Ankara ile anlaştıklarını açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türk Telekom AssisTT Türkiye geneli personel alımına başladı! 

Türk Telekom’un iştiraki ve çağrı merkezi ayağı olan AssisTT personel alımına başladığı duyuruldu. Aktarılan son haberler kapsamında Türkiye geneli personel alımı yapılacağı açıklandı. Lise, lisans ve yüksek lisans mezunu adayların başvurabileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Disnep altın takılar Türkiye'de sadece Koçak'ta! İşte Koçak 18 Kasım 2022 Disnep altın fiyat listesi 

Çocukların sevdiği Disnep şimdi mücevherlerde. Türkiye'de sadece Koçak'ta satılan Disnep altın kolye, küpe, bileklik ve yüzüklerin fiyatları belli oldu. 

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

Türkiye'den akıllı ulaşım sistemlerinde atak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan faydalanan, sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla eylem planı hazırladı. 

Suudi Arabistan'daki 195 Türk inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’nın Cidde şehrinde yaptığı projede çalışan 195 işçi, Türkiye'ye dönmek için yardım istiyor...

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye'ye örnek oldu!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaklaşık 450 Milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçen ve sanayiden konutsal ve ticari alana dönüşüm özelliği ile bir ilk olan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’nin örnek projesi olduğunu açıkladı.

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Türk Akımı için 340 milyon euroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattının geliştirmesi amacıyla 340 milyon euroluk yatırım sözleşmesi imzalandı

Türk Akımı'nda inşaat başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türk Akımı projesinde deniz kısmı için boru hattı inşaatının başladığını açıkladı.

Türk Akımı'nda inşaat önümüzdeki günlerde başlıyor!

Gazprom'un Türk Akımı'nda inşaat için çalışmalarını tamamladığı, inşaata önümüzdeki günlerde başlanabileceği açıklandı.

Türk Akımı'nın inşaatı 2020'ye kadar bitecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi'nde konuştu. Albayrak, Türk Akımı Projesi'nin 2020'ye kadar biteceği müjdesini verdi.

türk akımı türkiye ve rusya Haberi

türk akımı türkiye ve rusya

Türkiye’nin Türk Akımı’nın 2,3 ve 4’üncü hatlarından vaz geçmediğini ifade eden Medvedev, projenin Avrupa’nın talebine göre gelişeceğini söyledi. Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Medvedev, “Türkiye ile önce birinci hat, daha sonra da diğer hatların inşası konusunda anlaştık. Ankara’nın diğer hatlardan vaz geçtiği iddiaları doğru değil?” dedi.

TÜRKİYE ALMAK İSTİYOR

Rusya, Türk Akımı’nın haziran ayında inşasına başlanacağını açıklamıştı. Ancak Türkiye’de devam eden siyasi belirsizlik ve doğalgaz fiyatlarında pazarlıkların sürmesi nedeni ile imzalar yılbaşından bu yana atılamadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık 2014’de Türkiye’ye yaptığı ziyarette Güney Akım’ın iptal olduğunu, Türk Akım’ı konusunda mutabakata varıldığını açıklamıştı. Gazprom’un toplam 63 milyar metreküp kapasite planladığı Türk Akımı’nın ilk hattından sevk edilecek 15,75 milyar metreküplük doğalgazı Türkiye almak istiyor.


MALİYET 11.4 MİLYAR EURO

Rus haber ajansı TASS’a...