18 / 05 / 2024

türk diyanet vakfı dükkan bağışı

türk diyanet vakfı dükkan bağışı

Yıllar önce birikimleriyle satın aldığı Aşağıhatıpbağı Mahallesi Altıkulaç Caddesi'ndeki iki dükkanı, Kur'an kursu olarak kullanılması için bağışlayan Kabadayı, tapu işlemlerini tamamlayarak iş yerlerini vakfa devretti...

'Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi' iddiası mecliste!

Türkiye Diyanet Vakfının kiracılarını icraya vermesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyanet Vakfı, kiracı esnafından ödenemeyen kiraları faiziyle talep etti!

Diyanet Vakfı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kapalı kaldığı için kirasını ödemekte zorlanan esnaflardan avukatlık ücreti talep etti. Esnaf, “Vakfın dinle ilgisi kalmamış, sömürü düzenleri var” dedi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "İyilik Konutları Projesi" kapsamında Suriye İdlib'te 6 bin konut inşa edecek...

Türkiye Diyanet Vakfı Suriye'de 2 bin 153 iyilik konutu inşa etti!

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib bölgesinde 1803, Azez bölgesinde 350 olmak üzere toplamda 2 bin 153 iyilik konutunu tamamlayarak korunaksız çadırlarda hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileleri yuvalarına kavuşturdu.

Almanya'da Türk gençleri İdlib'de 90 konut yapımı için yardım topladı!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu, İdlib'de bulunan ihtiyaç sahipleri için başlatılan "İyilik Konutları" kampanyasına katkı sağladı.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e konut seferberliği!

Türkiye Diyanet Vakfı, Malatya Battalgazi, Antalya Kaş, Kütahya Tavşanlı, Tokat ve Rize'de din görevlileri, müftülük personeli, hayırseverler ve 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin destekleriyle toplanan 252 iyilik konutu tutarı toplam 1 milyon 512 bin 540 lira bağışladı.

Bingöl'de Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarına zam yaptı iddiası!

Kovid-19 salgını döneminde bile bütçesi çok sayıda bakanlığı geride bırakan Diyanet, kirasını ödemekte zorlanan esnafı zora soktu. Türkiye Diyanet Vakfı, Bingöl’de kiracısı olan onlarca esnafın kiralarını ertelemediği gibi yüzde 12 zam yaptı. Esnaf, CİMER’den de sonuç alamadı.

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de okul açtı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'te okul açılışı gerçekleştirdi.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneğinden İdlib'e 110 kalıcı konut!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Pakistan Baitussalam Derneği İdlib ilindeki iç savaş mağduru aileler için 110 kalıcı konut inşa etti.

Diyanet Vakfı Ankara’daki tarikat okulunu satın aldı!

Türkiye Diyanet Vakfı iştiraki KOMAŞ A.Ş, Nakşibendi Şeyhi Mahmut Esad Coşan’ın kurucusu olduğu Ankara’daki bir koleji bünyesinde olduğu ortaya çıktı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt ve sosyal tesisleri sağlık çalışanlarının hizmetinde!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri dahilinde eğitime ara verilmesinden sonra öğrencilerin bulunmadığı yurtları, sağlık çalışanlarının hizmetine sunduğunu belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan depremzede aileler için konteyner ev!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve civar illerde de hissedilen 6,8'lik depremden etkilenen aileler için konteyner ev gönderdi.

türk diyanet vakfı dükkan bağışı Haberi

türk diyanet vakfı dükkan bağışı


Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde emekli şoför Ömer Kabadayı (88), Kur'an kursu açılması için iki dükkanını Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı.


Yıllar önce birikimleriyle satın aldığı Aşağıhatıpbağı Mahallesi Altıkulaç Caddesi'ndeki iki dükkanı, Kur'an kursu olarak kullanılması için bağışlayan Kabadayı, tapu işlemlerini tamamlayarak iş yerlerini vakfa devretti.


Kabadayı'ya vakfa katkılarından dolayı Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından gönderilen teşekkür belgesi, İnebolu Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından verildi.


Çakmakçı, yaptığı açıklamada, hayırsever Kabadayı'nın bağışladığı iki dükkanın tapu işlemlerinin tamamlandığını söyledi.


Kabadayı'ya teşekkür eden Çakmakçı, söz konusu mekanları Kur'an kursu olarak en kısa zamanda hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi.


Hayırsever Kabadayı da en büyük arzusunun yıllar önce inşaat halindeyken satın aldığı dükkanların Kur'an Kursu olarak açıldığını görmek olduğunu...