04 / 05 / 2024

İnebolu'da bir vatandaş iki dükkanını Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı!

İnebolu'da bir vatandaş iki dükkanını Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı!

Yıllar önce birikimleriyle satın aldığı Aşağıhatıpbağı Mahallesi Altıkulaç Caddesi'ndeki iki dükkanı, Kur'an kursu olarak kullanılması için bağışlayan Kabadayı, tapu işlemlerini tamamlayarak iş yerlerini vakfa devretti...




Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde emekli şoför Ömer Kabadayı (88), Kur'an kursu açılması için iki dükkanını Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı.


Yıllar önce birikimleriyle satın aldığı Aşağıhatıpbağı Mahallesi Altıkulaç Caddesi'ndeki iki dükkanı, Kur'an kursu olarak kullanılması için bağışlayan Kabadayı, tapu işlemlerini tamamlayarak iş yerlerini vakfa devretti.


Kabadayı'ya vakfa katkılarından dolayı Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından gönderilen teşekkür belgesi, İnebolu Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından verildi.


Çakmakçı, yaptığı açıklamada, hayırsever Kabadayı'nın bağışladığı iki dükkanın tapu işlemlerinin tamamlandığını söyledi.


Kabadayı'ya teşekkür eden Çakmakçı, söz konusu mekanları Kur'an kursu olarak en kısa zamanda hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi.


Hayırsever Kabadayı da en büyük arzusunun yıllar önce inşaat halindeyken satın aldığı dükkanların Kur'an Kursu olarak açıldığını görmek olduğunu kaydetti.


AA


Geri Dön