05 / 05 / 2024

Türk dizilerinin konuta etkisi

Türk dizilerinin konuta etkisi

Türkiye dizilerinin başarısı emlak sektörünü de etkiliyor. 150 ülkeye yayılan ve yaklaşık 500 milyon izleyici tarafından izlenen Türk dizilerinin başarısı konut satışlarına da etki ediyor.

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Türk dizileri konut alımına teşvik ediyor!

Türkiye dizilerinin başarısı emlak sektörünü de etkiliyor. 150 ülkeye yayılan ve yaklaşık 500 milyon izleyici tarafından izlenen Türk dizilerinin başarısı konut satışlarına da etki ediyor.

Türk halkının gelirinin yüzde 25'i konuta gidiyor!

Gelişen Tüketici Anketi 2017 yayınladı. Raporda, Türk halkının gelirinin yüzde 25'inden fazlasını konut giderlerine harcadığı tespit edildi.

Mobilya ihracatına Türk dizisi dopingi!

MOBSAD Başkanı Bostan: "Türk dizilerinin Orta Doğu dünyasında büyük rağbet görmesi, bu dizilerde kullandığımız mobilyaları, yani Türk mobilyasını tanıtmamıza imkan veriyor" dedi.

Türk Ekonomi Bankası konut kredisi faizlerini düşürdü!

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı yeni kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 120 ay vadeye kadar yüzde 1,10'a düşürdü.

Dizi sektörü Türk turizmini de canlandırdı!

Türk dizileri Türkiye'nin tanıtımına olumlu katkı sağladı. Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özdemir: "Türk dizilerinin satıldığı ülkelerden Türkiye'ye yüzde 15 civarında turist artışı yaşandı" dedi.

'Türk İnşaat Sektörü' semineri 20 Mayıs'da yapılacak!

'Türk İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörü' semineri 20 Mayıs günü yapılacak...

BUILDEX Yapı Fuarı'na 106 Türk firması katıldı

Şam'da gerçekleştirilen Uluslararası BUILDEX Yapı Fuarı'na 106 Türk firması katıldı

Azeriler konut yatırımı için Türk vatandaşı oluyor

Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Azeri ve Kazak yatırımcıların Türkiye'de gayrimenkul satın alabilmek için Türk vatandaşlığına geçiş yaptığını söyledi

Türk Telekom Arena'yı Erensan ısıtacak!

Erensan firması, Galatasaray'ın Seyrantepe'de inşa edilen yeni stadı Türk Telekom Arena'nın ısıtma kazanları için anlaşma imzaladı

Türk Telekom Arena, 29 Ekim'de tamamlanacak!

29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması öngörülen Türk Telekom Arena'nın inşaatında önemli aşama kaydedildi

Türk Telekom Arena'nın son durumu yarın konuşulacak

Yapımı devam eden Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın son durumu hakkında yarın basın toplantısı düzenlenecek

Hadassa Üniversite Hastanesi, Türk inşaatçıları övdü

Hadassa Üniversite Hastanesinin yönetimi, yaklaşık 1,5 yıldır Kardiyoloji bölümü ek binalarının inşaatında çalışan Türk işçileri övdü

Türk dizilerinin konuta etkisi Haberi

Türk dizilerinin konuta etkisi

150 ülkede gösterilen Türk dizileri Türkiye’de en çok turizme ve emlak sektörüne büyük katkı sağlıyor. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü bu konuya dikkat çekerek yabancıların Türkiye'den konut alımının teşviki konusunda Türk dizilerinin önemini vurguluyor. 

 
Ruslar ve İranlılar dizilerde gördükleri evleri istiyor

Rusya ve İran'dan en çok talebin geldiğini söyleyen Gamze Özlü, Rusların ve İranlıların konut alırken dizilerde gördükleri evleri istediklerini söyledi. 

Özlü “Diziler ve sinemalar hem turizmin hem de emlak sektörünün adeta tanıtım elçiliğini üstleniyor. Özellikle son 3-4 yılda ev almak için bize başvuranlar dizilerde gördükleri evlerin modellerini ve özelliklerini istiyor. Özellikle Ruslar ve İranlılar dizilerde gördükleri lüks konutlara, konaklara büyük ilgi gösteriyor.” dedi.

Konut satışlarında %6 oranında etki ediyor


Gamze Özlü şöyle konuştu: “Artık kendi yapımlarını ve kendi yıldızlarını yaratan Türk dizi...