03 / 05 / 2024

Türk Ekonomisi yılın ilk çeyreğinde ne durumda

Türk Ekonomisi yılın ilk çeyreğinde ne durumda

TÜİK ekonominin Ocak - Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.3 büyüdüğünü açıkladı.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Luxera Nevbahar Kayaşehir projesinde yılın son fırsatı! Tüm dairelerde 24 ay vade farksız ödeme kolaylığı!

Luxera Gayrimenkul tarafından inşa edilen Luxera Nevbahar Kayaşehir projesinde yılın son fırsatı kampanyasında tüm dairelerde 24 ay vade farksız ödeme fırsatı devam ediyor.

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Peugeot Türkiye, ‘yılın en iyi müşteri markası' seçildi

Peugeot Türkiye, ALFA Awards'ta binek otomobilde yılın en iyi müşteri markası olarak seçildiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları... 

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonunu değerlendirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonununa ilişkin değerlendirmelerini yayımladı.

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere kötü haber! Bankalar kredi veremiyor! Faizler 20 yılın zirvesinde! 

Yüksek enflasyon ortamında geçinmekte zorlanan vatandaşların tek umudu olan ihtiyaç kredisi ile ilgili kötü haber geldi. Faizler 20 yılın zirvesine yükselirken, bankalar kredi veremiyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Türk Ekonomisi yılın ilk çeyreğinde ne durumda Haberi

Türk Ekonomisi yılın ilk çeyreğinde ne durumda

2015'in ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.3 büyüdü. Büyüme, uzmanların yüzde 1.6'lık tahmininin üzerinde gerçekleşti.


TÜİK'in açıkladığı verilere göre takvim etkisinden arındırılmış GSYH , 2015 yılı birinci çeyreği bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.3, geçen yılın aynı çeyreğine göre ise yüzde 2.4’lük artış gösterdi.




'YÜZDE 4 HEDEFİNE ULAŞILABİLİR'

Büyüme verilerinin açıklanmasının ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Twitter hesabından şu değerlendirmede bulundu: "Geçen yılın ilk çeyreği yüksek baza sahip olduğu halde 2015 ilk çeyreğinde 2.3 büyüdük. Bu oranla yıllık yüzde 4 hedefine hala ulaşılabilir."

Türkiye ekonomisi geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 4.9, yılın tamamında ise yüzde 2.9 büyümüştü. 2015 yılı büyüme beklentisi ise yüzde...