05 / 05 / 2024

türk firmalar Birleşik Arap Emirlikleri yatırım çağrısı

türk firmalar Birleşik Arap Emirlikleri yatırım çağrısı

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Ras Al Khaimah'daki (RAK) Serbest Ticaret Bölgesi CEO'su Peter Fort, Türk firmalarına yatırım çağrısında bulundu...

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Görüşmeler tamamlandı! Maaşlara yüzde 34 ek zam! 180 bin kişiyi etkiliyor!

Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikalarından yapılan ortak açıklamaya göre; metal sektöründe çalışan 180 bin kişi için toplu sözleşme oranının üstünde yüzde 34 ek zam yapılacağı duyuruldu. İşte açıklamanın detayları...

Türk müteahhitlere Birleşik Arap Emirlikleri yolu açıldı!

TMB tarafından hazırlanan 2022 Nisan raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri Türk müteahhitler ile çalışmak istiyor. İşte inşaat sektörünün Nisan 2022 karnesi...

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

Türk müteahhitler Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türk müteahhitlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendiğini belirtti.

Özbekistan Tashkent City projesinde Türk imzası!

Özbekistan'da hayata geçirilen ve Orta Asya'nın en büyük binası olacak olan Tashkent City projesinde Türk firmaları ön plana çıkıyor. Proje içerisinde konut ve ofisler inşa ediliyor. 

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Türk müteahhitler için Angola fırsatı!

Angola, Sahra altı ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Angola'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için ciddi fırsatlar bulunuyor.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Türk şirketler Avrupa'da çelik fabrikası topluyor!

Türkiye, küresel ham çelik üretiminde geçen sene yüzde 6 oranında büyüyerek 35.8 milyon tonluk üretim yaptı. Çelik sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları, yerli yatırımlarını hızlandırırken bir taraftan da yurt dışında yeni yatırımlarını hayata geçiriyor.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

türk firmalar Birleşik Arap Emirlikleri yatırım çağrısı Haberi

türk firmalar Birleşik Arap Emirlikleri yatırım çağrısı

Ortadoğu'nun ticaret üssü Birleşik Arap Emirlikleri'nden Ras Al Khaimah'daki (RAK) Serbest Ticaret Bölgesi CEO'su Peter Fort, Türkiye'ye yaptığı ziyaret kapsamında İTO Başkanı İbrahim Çağlar ile bir araya geldi. RAK'taki üretim ve depolama maliyetlerinin ucuzluğuna dikkat çeken Fort, başta cam, seramik, inşaat malzemeleri olmak üzere, gıda, petrokimyevi ürünler ve makine-teçhizat sektörlerinde faaliyet gösteren Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı. 


Vatan...