02 / 05 / 2024

türk firmalarından Azerbaycan imarına destek

türk firmalarından Azerbaycan imarına destek

30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarının imar süreci hız kazandı. Bu imar sürecinde ise Türk firmaları öncelikli olacak. 

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını Türk şirketi kuracak!

Türk ilaç sektörünün önemli oyuncularından GEN, Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ve ilaç şirketi SIA Pharmaceutical LLC ile birlikte, Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını kurmak üzere anlaşma imzaladı.

Türk-İş Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı! Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verileri açıklandı. Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Yeni asgari ücret ile ilgili toplantı sonrası Türk-İş açıklama yaptı! İşte o açıklamanın detayları

Merakla beklenen asgari ücretteki yeni zam detayları Türk İş tarafından açıklandı. 13 Haziran 14.00 itibariyle başlayan toplantı gün içinde sona erdi ve bazı kararlar alındı.  Günlerdir beklenen yeni asgari ücret zammı ile heyetin başında yer alan Veli Solak açıklamalar yaptı.

TÜRK-İŞ 2023 Nisan ayı yoksulluk sınırı açıklandı!

TÜRK-İŞ tarafından 2023 Nisan ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın sonuçları açıklandı.

Türk-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 25 bin lirayı bile aştı

Türk-İş tarafından hazırlanan Açlık ve Yoksulluk Sınırı 2022 yılının Kasım ayında yapılan araştırmada şu sonuca ulaşıldı. Açlık sınırı 7 bin 785 TL olurken yoksulluk sınırı da 25 bin 365 TL oldu. Böylece açlık sınırı asgari ücreti 2 bin 285 TL aştı.

Ne 2 bin ne de 4.500 TL! Kuveyt Türk emekli promosyon miktarını açıkladı: Acil acil bakın

Bankalar emekli promosyonlarını art arda açıklamaya devam ediyor. Emekli promosyon miktarını açıklayan bankalardan biri de Kuveyt Türk oldu. İşte Kuveyt Türk tarafından emeklilere verilecek promosyon tutarı.

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

Özbekistan Tashkent City projesinde Türk imzası!

Özbekistan'da hayata geçirilen ve Orta Asya'nın en büyük binası olacak olan Tashkent City projesinde Türk firmaları ön plana çıkıyor. Proje içerisinde konut ve ofisler inşa ediliyor. 

Türk müteahhitler için Angola fırsatı!

Angola, Sahra altı ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Angola'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için ciddi fırsatlar bulunuyor.

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 830 lira oldu!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Mayıs 2021'de toplamda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 830 Türk Lirası şeklinde belirtilirken, merakla beklenen yoksulluk sınırı ise 9 bin 219 Türk Lirası şeklinde oldu.

türk firmalarından Azerbaycan imarına destek Haberi

türk firmalarından Azerbaycan imarına destek

Azerbaycan ordusunun 30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan topraklarını geri almasının ardından imar süreci hızlandı. Takvim'de yer alan habere göre; bu süreçte Azerbaycan firmaları kadar, Türk firmaları da yer alacak.

Yol yapımından, enerji santral projelerine kadar pek çok kritik alanda Türk firmaları, yöneticileri ve mühendisleri görev alacak İşgalden kurtarılan yerlerin büyük çoğunluğu, 'hayalet andırıyor. Ağdam, Fuzuli, Cebrayil, Zengilan gibi kentlerde işgal döneminde büyük tahribat yaşanmış durumda. Bu yüzden Azerbaycan, işgalinden kurtarılan topraklarda modern şehircilik ilkelerinin esas alındığı kapsamlı imar çalışmaları başlattı.

Yol yapımından, enerji santral projelerine kadar pek çok kritik alanda Türk firmaları, yöneticileri ve mühendisleri görev alacak İşgalden kurtarılan yerlerin büyük çoğunluğu, 'hayalet andırıyor. Ağdam, Fuzuli, Cebrayil, Zengilan gibi kentlerde işgal döneminde büyük tahribat yaşanmış durumda. Bu yüzden...