29 / 04 / 2024

Türk fuarları 2014 ziyaretçi sayısı

Türk fuarları 2014 ziyaretçi sayısı

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü Ersözlü, "Balkanlar, Avrupa'nın doğusu, Kafkaslar, Asya-Pasifik ülkeleri ve sakin körfez ülkelerinden ziyaretçi getiriyoruz, sıkıntılı yerlerin açığını bu coğrafyalardan gelen iş adamlarıyla kapatıyoruz" dedi

Türk inşaat firmalarının Irak yatırımları yaklaşık 6 milyon dolar!

Türk inşaat firmalarının Irak'ta yaptığı inşaat yatırımlarının değeri yaklaşık 6 milyon dolar. Bölgede yapılan fuarlar yatırımcılar için fırsat kapısı oluyor. 

Uzbekbuild-2019 Türk Yapı İnşaat Fuarı'na doğru!

Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er, "Türk inşaat şirketlerinin Özbekistan'a olan ilgisi ve Türk şirketlerinin ülkede yapılan inşaat fuarlarına katılımı giderek artıyor" dedi...

Türk gayrimenkul sektöründen Almanya’ya dev çıkarma!

Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle gayrimenkul fuarları düzenleyecek. İlki 8-10 Şubat’ta Almanya’da gerçekleşecek Evim Türkiye Fuarı’nda Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelecek.

Dünyanın En Büyük Uluslararası Müteahhidi listesindeki 40 Türk firma!

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2014 yılında 42 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2015 yılında 40 oldu.

Cityscape Global'de bu yıl Türk firmaların geçidi vardı!

Son üç senede her yıl yaklaşık yüzde 30 büyüyen Cityscape Global'de bu yıl adeta Türk firmaların geçidi vardı. 2014'te 30 olan Türkiye'den katılımcı firma sayısı 2015'te 61'e ulaştı. Fuar alanının yüzde 10'unu Türk firmalar kapladı.

Türk firmaları Dubai Cityscape'te 500 milyon dolarlık satış yaptı!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarları arasında bulunan ve bu yıl 14'üncü kez düzenlenen Dubai'deki Cityscape Global 2015 Fuarı'na Türk inşaat firmaları damgasını vurdu.

Ciytscape Global 2015 Fuarı'na ilgi Türk firmalardan geldi!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarları arasında bulunan Dubai'deki Ciytscape Global 2015 Fuarı'na Türk inşaat firmaları büyük ilgi gösterirken global markaların katılımı beklenen düzeyde gerçekleşmedi.

Türk mobilyacıları Çin’de dünya basınıyla buluştu!

Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından ‘Shangai Furniture China’ya Türkiye’den ilk kez milli katılım gerçekleşti. Fuarda, 10 Türk firması bin metrekarelik alanda ürünlerini sergiledi.

Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı'na Türk akını!

Dünyanın en önemli fuarlarından Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı 8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor. Yaklaşık 60 Türk şirketinin gayrimenkul fuarına çıkarma yapması bekleniyor.

Türk müteahhitleri dünyanın en büyükleri arasında!

'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 2013 verilerine göre 42 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2014 yılı verilerine göre 2015 yılında 43'e yükseldi.

Engineering News Record listesine 43 Türk şirket girdi!

Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhitlik firması listesinde 2013 verilerine göre 42 olan Türk şirketi sayısı 2014 verilerine göre 43'e yükseldi.

Türk müteahhitlerin performansı arttı!

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 2013 verilerine göre 42 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2014 yılı verilerine göre 2015 yılında 43'e yükseldi.

En Büyük 250 Uluslararası Müteahhit arasında 43 Türk var!

Türk müteahhitler 2014 yılında yurtdışında aldıkları taahhüt hizmetleri ile Çin’in ardından dünya ikinciliğini korudular. Bu yıl en büyük 250 firmanın arasında 43 Türk şirket yer aldı.

Türk fuarları 2014 ziyaretçi sayısı Haberi

Türk fuarları 2014 ziyaretçi sayısı


TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, siyasi istikrarsızlığın hakim olduğu Ortadoğu, Arap Yarımadası, Kuzey Afrika coğrafyalarını bıraktıklarını belirterek, bu pazarların yarattığı açığı Balkanlar, Avrupa'nın doğusu, Kafkaslar, Asya-Pasifik ülkeleri, Hindistan, Pakistan gibi sakin olan körfez ülkelerinden getirdikleri iş adamlarıyla kapattıklarını söyledi. 


Ersözlü,yaptığı açıklamada, İstanbul, Bursa, Adana, Konya, Diyarbakır ve Samsun'daki fuar merkezlerinde yılda 3 milyonun üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi ağırladıklarını ifade etti. 


Türkiye genelindeki fuar ölçeğinin 500 bin metrekare civarında olduğunu anımsatan Ersözlü, bunun yüzde 50'sini TÜYAP Fuarcılık olarak kontrol ettiklerini vurguladı. 


"Irak'ta yapılan ihracatta önceki döneme göre düşüş var"


 "Klasik Pazar" diye tabir edilen Ortadoğu, Arap Yarımadası, Kuzey Afrika coğrafyalarında siyasi istikrarsızlık ve karışıklıklar olduğunu anlatan Ersözlü, "En fazla ihracat yaptığımız ülkelerden biri Irak. Irak'ta yapılan ihracatta önceki döneme göre...