18 / 05 / 2024

Türk İsveç yerel ortaklığı

Türk İsveç yerel ortaklığı

Türk İsveç yerel ortaklığı programında Gölcük Belediyesi 6. Pilot bölge seçildi. Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programının (TUSELOG) ilk toplantısı Gölcük Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

Blizzard Türk lirası ile ödeme almaya başladı! Oyun fiyatlarında 'indirim' yapıldı

Call of Duty, World of Warcraft ve Overwatch gibi pek çok oyunun ve içeriklerinin satışının gerçekleştiği Battle.net, aralarında Türk lirasının da bulunduğu 4 yerel para birimiyle ödeme almaya başladı. Fiyatlar 10 euroya sabitlenince otomatik 'indirim' geldi.

Türk inşaat firmaları İsveç’te projeler hayata geçirecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının İsveç'te bazı projeleri üstlendiğini söyledi.

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, İsveç'in altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerine öncelik verdiğini ve Türk müteahhitlerin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli olduğunu belirtti...

Sudan'a Türk Köyleri inşa edilecek!

İDSB İnsani Yardım Platformu Genel Sekreteri Ali Kurt, Sudan’ın afetten en çok etkilenen bölgelerinde yerel mimariye uygun "Türk Köyleri" inşa edeceklerini söyledi.

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara yöneldi!

İDDMİB Başkanı Mertöz, “Türk yapı malzemeleri sektörünün ihracat pazarlarını artırması için sadece ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerdeki Türk müteahhitlerine değil, o ülkelerdeki yerel firmalara da satış yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Ikea ilk kez Türk tasarımcıyla çalıştı!

İsveçli mobilya devi Ikea ilk kez bir Türk tasarımcıyla çalıştı. Babası Turkcell’in ilk Genel Müdürü olan 31 yaşındaki Pınar Demirdağ, 2017 koleksiyonu için Ikea’ya masa örtüleri, çarşaflar, tabaklar, tepsiler ve yastıklar tasarladı.

Fitch 15 Türk bankasının kredi notlarını düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 15 Türk bankasının yerel para biriminden uzun vadeli kredi notlarını birer kademe düşürdü.

İsveç'ten Türk müteahhitlerine 250 bin rezidans inşası için çağrı!

Dünyaca ünlü İKEA ve H&M gibi markaların Türkiye’den ithalatının ihracatından daha fazla olduğunu belirten İsveç Büyükelçisi Lars Wahlaund, ülkedeki 250 bin rezidans inşaası projesinin Türk müteahhitler için bir fırsat olduğunu söyledi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Türk-İsveç Yerel Yönetimler ortaklığı programı, Kentsel Dönüşüm semineri Gölcük Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti. Tuselog Programı yerel katılım uzmanı Metehan Gültaş şehir planlaması konusunda seminer verdi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm anlatıldı!

Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programının (TUSELOG) kentsel dönüşüm toplantısı Gölcük Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda TUSELOG programı Yerel Katılım Uzmanı Metehan Gültaşlı şehir planlaması konsunda seminer verdi.

Türk gayrimenkul sektörü İsveçlilere tanıtıldı!

TURYAP, İsveç gayrimenkul kooperatiflerinden HSB Stockholm’ün, yaklaşık 60 kişiden oluşan orta ve üst düzey yöneticilerine Türk gayrimenkul sektörünü tanıttı. Program kapsamında Ağaoğlu'nun Maslak 1453 ve Eroğlu'nun Skyland projeleri de gezildi.

Gölcük'te yeni projeler yapılacak!

Türk İsveç yerel ortaklığı programında Gölcük Belediyesi 6. Pilot bölge seçildi. Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programının (TUSELOG) ilk toplantısı Gölcük Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

Türk İsveç yerel ortaklığı Haberi

Türk İsveç yerel ortaklığı

Toplantıya Gölcük Belediyesinden Av. İbrahim TEKTAŞ, Erman SUAN, Sezgin BALTÜRK, Fatih GENÇ, Çağla YAMAN; Gölcük Kent Konseyinden Dr. Metin ŞENTÜRK, E. Fatih BAYRAM, Gülay KÜÇÜKBERBER; TUSELOG Sorumlusu Oya OTMAN ve Uzman Sezin ÜSKENT katılmıştır. 

Toplantıda TUSELOG sorumlusu olan Oya OTMAN ve Uzman Sezin ÜSKENT tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirmede; Türk - İsveç Yerel Yönetimler Birliği tarafından hizmet kalitesinin geliştirilmesinin sağlanması açısından TUSELOG programının başlatıldığı; 6 pilot bölge içerisinde Gölcük Belediyesinin de yer aldığı belirtildi. 


Seçilen belediyelerde öncelikli olarak coğrafi dağılımlarına, aktif olan belediyelerin dağılımına, aktif kent konseyleri olan ve stratejik planı uygulayan belediyelerin dağılımına dikkat edildiğinden ve vatandaş katılımıyla karar alınması gerekliliğinin sağlanmasından bahsedildi. 


3 proje fikri sunulmuştur


Kentsel dönüşüm.Belediye çalışanları, kent konseyi, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla vatandaş...