05 / 05 / 2024

Gölcük'te yeni projeler yapılacak!

Gölcük'te yeni projeler yapılacak!

Türk İsveç yerel ortaklığı programında Gölcük Belediyesi 6. Pilot bölge seçildi. Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programının (TUSELOG) ilk toplantısı Gölcük Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.



Toplantıya Gölcük Belediyesinden Av. İbrahim TEKTAŞ, Erman SUAN, Sezgin BALTÜRK, Fatih GENÇ, Çağla YAMAN; Gölcük Kent Konseyinden Dr. Metin ŞENTÜRK, E. Fatih BAYRAM, Gülay KÜÇÜKBERBER; TUSELOG Sorumlusu Oya OTMAN ve Uzman Sezin ÜSKENT katılmıştır. 

Toplantıda TUSELOG sorumlusu olan Oya OTMAN ve Uzman Sezin ÜSKENT tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirmede; Türk - İsveç Yerel Yönetimler Birliği tarafından hizmet kalitesinin geliştirilmesinin sağlanması açısından TUSELOG programının başlatıldığı; 6 pilot bölge içerisinde Gölcük Belediyesinin de yer aldığı belirtildi. 


Seçilen belediyelerde öncelikli olarak coğrafi dağılımlarına, aktif olan belediyelerin dağılımına, aktif kent konseyleri olan ve stratejik planı uygulayan belediyelerin dağılımına dikkat edildiğinden ve vatandaş katılımıyla karar alınması gerekliliğinin sağlanmasından bahsedildi. 


3 proje fikri sunulmuştur


Kentsel dönüşüm.Belediye çalışanları, kent konseyi, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla vatandaş katılımının sağlanması. Belediye web sitesi üzerinden vatandaş katılımının sağlanması proje fikirleri konuşuldu.Sunulan projelerle ilgili olarak Şubat - Ekim 2015 yılı takviminin oluşturulması, faaliyetlerin adı, neler yapılabilir konuları görüşülerek iş planı oluşturuldu. 


Yeni Gölcük


Geri Dön