07 / 05 / 2024

Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programı

Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programı

Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programının (TUSELOG) kentsel dönüşüm toplantısı Gölcük Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda TUSELOG programı Yerel Katılım Uzmanı Metehan Gültaşlı şehir planlaması konsunda seminer verdi.

Türk inşaat firmaları İsveç’te projeler hayata geçirecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının İsveç'te bazı projeleri üstlendiğini söyledi.

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, İsveç'in altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerine öncelik verdiğini ve Türk müteahhitlerin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli olduğunu belirtti...

Ikea ilk kez Türk tasarımcıyla çalıştı!

İsveçli mobilya devi Ikea ilk kez bir Türk tasarımcıyla çalıştı. Babası Turkcell’in ilk Genel Müdürü olan 31 yaşındaki Pınar Demirdağ, 2017 koleksiyonu için Ikea’ya masa örtüleri, çarşaflar, tabaklar, tepsiler ve yastıklar tasarladı.

İsveç'ten Türk müteahhitlerine 250 bin rezidans inşası için çağrı!

Dünyaca ünlü İKEA ve H&M gibi markaların Türkiye’den ithalatının ihracatından daha fazla olduğunu belirten İsveç Büyükelçisi Lars Wahlaund, ülkedeki 250 bin rezidans inşaası projesinin Türk müteahhitler için bir fırsat olduğunu söyledi.

Türk gayrimenkul sektörü İsveçlilere tanıtıldı!

TURYAP, İsveç gayrimenkul kooperatiflerinden HSB Stockholm’ün, yaklaşık 60 kişiden oluşan orta ve üst düzey yöneticilerine Türk gayrimenkul sektörünü tanıttı. Program kapsamında Ağaoğlu'nun Maslak 1453 ve Eroğlu'nun Skyland projeleri de gezildi.

Bakan Güllüce Türk asıllı İsveçli Bakan Mehmet Kaplan ile görüştü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türk asıllı İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Mehmet Kaplan’ı makamında ağırladı.İsveç'in AB Dönem Başkanlığında Türkiye'nin tam üyeliğine verdiği destek için teşekkür etti.

Türk vatandaşları kaç ülkeye vizesiz girebiliyor?

Amerikan Huffington Post sitesinde yayınlanan araştırmada, vizesiz seyahat özgürlüğü açısından en şanslı ülkelerin Finalandiya, İngiltere ve İsveç olduğu ortaya çıktı. Türk vatandaşları kaç ülkeye vizesiz girebiliyor?...

Denetimini Türk mühendisin yaptığı Tele 2 Arena açıldı!

İsveç'in başkenti Stockholm'de Türk kızı Yelda Ugan'ın da yapımında görev aldığı Tele 2 Arena stadı muhteşem bir gösteri ile kapılarını açtı. Açılış töreninde İsveçli pop sanatçısı Danny Saucedo konser verdi.

İsveçli Atlas, kompresör firması Türk Ekomak'ı aldı!

İsveç'in en zengin ailesi Wallenberg'in 140 yıllık şirketi Atlas, Türk Ekomak'ı satın aldı. Geçen yıl 50 milyon TL ciro yapan Ekomak Kompresör'ü alan Wallenberg Ailesi, Electrolux, Scania, Ericsson gibi markaları da yönetiyor

Türk işadamları, İsveç Kista Science Park'a çıkarma yapacak!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) öncülüğündeki Türk işadamları, İsveç'in Silikon Vadisi Kista Science Park'a çıkarma yapmaya hazırlanıyor

Türk Telekom Arena, 29 Ekim'de tamamlanacak!

29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması öngörülen Türk Telekom Arena'nın inşaatında önemli aşama kaydedildi

Türk Telekom Arena'nın son durumu yarın konuşulacak

Yapımı devam eden Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın son durumu hakkında yarın basın toplantısı düzenlenecek

Hadassa Üniversite Hastanesi, Türk inşaatçıları övdü

Hadassa Üniversite Hastanesinin yönetimi, yaklaşık 1,5 yıldır Kardiyoloji bölümü ek binalarının inşaatında çalışan Türk işçileri övdü

Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programı Haberi

Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programı

Toplantıya Başkan yardımcısı Kemal Kahraman, İnsan Kaynakları Müdürü Yüksel Kandemir, Belediye personeli ve Kent Konseyi üyeleri katıldı. Toplantıda TUSELOG programı Yerel Katılım Uzmanı Metehan Gültaşlı şehir planlaması konsunda seminer verdi. 

Ayrıca Uzman Sezin Üskent tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. 


Yapılan bilgilendirmede; Türk - İsveç Yerel Yönetimler Birliği tarafından hizmet kalitesinin geliştirilmesinin sağlanması açısından TUSELOG programının başlatıldığı; 6 pilot bölge içerisinde Gölcük Belediyesinin de yer aldığı belirtildi. Seçilen belediyelerde öncelikli olarak coğrafi dağılımlarına, aktif olan belediyelerin dağılımına, aktif kent konseyleri olan ve stratejik planı uygulayan belediyelerin dağılımına dikkat edildiğinden ve vatandaş katılımıyla karar alınması gerekliliğinin sağlanmasından bahsedildi. Toplantıda; Kentsel dönüşüm, Belediye çalışanları, kent konseyi, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla vatandaş katılımının sağlanması, proje fikirleri sunuldu. 


Yeni...